От Министерството на иновациите и растежа обявиха нов кредитен продукт

...
От Министерството на иновациите и растежа обявиха нов кредитен продукт
Коментари Харесай

Осигурени са още 96 млн. лева за гарантиране на заеми на малки и средни фирми

От Министерството на нововъведенията и растежа оповестиха нов кредитен артикул от 96 млн. лв. за гарантиране на заеми на дребни и междинни компании. Целта е да бъде подкрепена ликвидността на българските компании. Това разгласи министър Даниел Лорер след срещата си с представители на Асоциацията на банките в България и Фонда на фондовете.

С помощта на Фонда на фондовете седем български банки ще отпускат заеми за бизнеса в общ размер на 240 млн. лв., разгласи министърът.

Искаме да помогнем на българските компании да преодолеят рецесията и да продължат напред. Общо 140 млн. лв. ще се употребяват за енергийна успеваемост. Други 260 млн. лв. са планувани за софтуерна рационализация. И двете тези ограничения, за разлика от оповестената през днешния ден, са безплатни за компаниите.

Продуктът, който министър лорер показа през днешния ден, е за заеми до 3 млн. лв. за дребни и междинни предприятия. Те ще изплащат заемите си в период до 84 месеца и при оптимален 12-месечен гратисен интервал.

Според ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на българските банки Диана Митева помощта на страната е навременна и ще помогне на дребните и междинни предприятия да имат повече ликвидни средства. И по време на коронавирус рецесията банките у нас не стопираха да кредитират, акцентира тя. Обезпечението в този артикул е до 80% от сумата за самостоятелен заем. Заедно с това ще има елементарно утвърждение на документите на претендентите, което в действителност е доста значимо, изключително за микро компаниите. В тази връзка заемът ще се утвърждава в период от пет работни дни, означи Диана Митева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР