От Министерството на българското председателство на ЕС излязоха с официално

...
От Министерството на българското председателство на ЕС излязоха с официално
Коментари Харесай

От Министерството по председателството обясниха защо ще се харчат милиони за реклама

От Министерството на българското председателство на Европейски Съюз излязоха с публично писмо във връзка информациите в медиите, че ще бъдат милиони левове за реклама по време на 6-те месеца, в които страната ни ще управлява Общността.

Новината излезе след конференция на министър Лиляна Павлова. След нейния брифинг от ведомството, очевидно решили, че има отрицателен подтекст в информациите по медиите, пуснаха и „ конкретизиране във връзка изявленията ", като направиха и къс план на това по какъв начин и защо ще бъдат изразходвани средствата.

Ето какво гласи той:

" 22 000 делегати се чака да посетят България по време на шестмесечното Председателство на България на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година. 850 души са ръководителите на делегациите на най-високо равнище -- държавни и държавни ръководители и еврокомисари. Интерес към събитията в страната ни са декларирали и над 3000 публицисти.

В България ще се състоят над 200 срещи и конференции, над 1500 са проведените събития по време на Председателството в Брюксел.
Средствата за плануваните разноски за подготовката и провеждането на Председателството на България през 2018 година са строго разчетени и в детайли разказани в Постановление № 67 на Министерския съвет от 05.04.2017 година

Сумите са за две години - 2017 и 2018 и са с включен Данък добавена стойност.

Постановление № 67 с избраните суми за председателството по обособените пера е обнародвано в Държавен вестник, брой: 29, от дата 7.4.2017 година, стр.9 - http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=113433

Именно в Постановлението на Министерски съвет, признато преди три месеца, са планувани средствата от 1 милион лв. за изработването на промоционални материали. Каквато е откритата процедура от предходните ръководи, част от тези средства ще бъдат изразходвани за сувенири, осведомителни материали за делегациите и други действия, в това число за брандиране, реклама на страната ни и разпространение целите преди и по време на председателството.

Председателството е освен ангажимент на страната ни да бъде хазаин и уредник на срещите на Съвета на Европейски Съюз, само че и опция да променим имиджа на родината ни, сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на Годишната среща на търговско-икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси, която се организира по-рано през днешния ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР