От Министерство на отбраната на България илязоха с извънредно изявление.Осигуряването

...
От Министерство на отбраната на България илязоха с извънредно изявление.Осигуряването
Коментари Харесай

Министерство на отбраната: Интересите на България са засегнати от руската агресия в Украйна

От Министерство на защитата на България илязоха с изключително изказване.

„ Осигуряването на сухопътен кулоар към Крим и доста разширение на съветските териториални води и изключителна икономическа зона в Черно море визира отрицателно сигурността и икономическите ползи на България “. Това е записано в изключителна точка в отчета за положението на защитата през предходната година, направен от военното ни министерство. Правителството одобри отчета преди дни, само че текстовете бяха оповестени тази седмица.

Извънредна точка в отчета, включена поради войната в Украйна, регистрира, че „ все още директна военна опасност за териториалната целокупност и суверенитета на България няма “. Въпреки това отчетът показва „ съществени опасности за националната сигурност “. Като превантивно деяние е поискано разполагането в страната на „ войски и сили на Алианса “. Експертите са отчели потребността от подсилване на националната защита, което прави „ построяването на Предното наличие на Алианса на югоизток без конкуренция “.

Като проблем е регистрирано, че остарялата техника няма по какъв начин да бъде ремонтирана в Русия или Беларус. Очертават се дефицити от качества и по тази причина се приканва за интензивен развой на рационализация. И то с „ годишно целево финансиране от държавния бюджет “.

От плана за актуализация на бюджета беше изключено целевото финансиране за нови машини за пехотата.

Министърът на защитата уточни пред държавното управление, че има риск даже и с нарастването, към края на годината, Брутният вътрешен продукт за защита да е по-нисък от заложените цели за 2%, написа обстоятелства.бг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР