От Министерство на културата съобщават, че конкурсът за директор на

...
От Министерство на културата съобщават, че конкурсът за директор на
Коментари Харесай

Никой не събра точки, за да седне на стола на Божидар Димитров

От Министерство на културата оповестяват, че състезанието за шеф на Националния исторически музей се е провалил.

Причината че не са събрани задоволително точки в състезанието. Кандидатът е бил единствено един обаче и той не е постигнал нужните 2/3 от оптималния брой точки.

От Министерство на културата показват, че според член 13, алинея 1 от Наредба № Н-4/14.06.2007 година за осъществяване на състезанията за шефове на държавните културни институти за сполучливо издържал състезанието се смята претендент, който е събрал не по-малко от 2/3 от оптималния брой точки по оценъчните карти според член 11, алинея 4, а точно 2/3 от 792 точки - 528 точки.

Въз основа на получения резултат от претендентът Вера Петрова Бонева не се класира, показват още от МК.

 Божидар Димитров се пенсионира
Божидар Димитров се пенсионира

Аз съм като ония боксьори, които сами слизат от кръга, когато са на върха, показа Божидар Димитров

Припомняме, От Министерството на културата оповестиха конкурс за шеф на НИМ при започване на годината. Кандидатът би трябвало да е висшист, с образователно-квалификационна степен " Магистър " . Изискваната просветителна компетентност е " История и археология " плюс 5 години работа в региона на културното завещание и най-малко 5 години управнически опит.

Дългогодишният шеф на НИМ Божидар Димитров в началото изрази подготвеност и предпочитание да се бори още веднъж за поста си, само че по-късно сякаш се разколеба, а преди по-малко от месец разгласи и че е подал заявление за пенсиониране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР