От Министерски съвет излязоха с позиция за повдигането на темата

...
От Министерски съвет излязоха с позиция за повдигането на темата
Коментари Харесай

МС: Бежанска криза и безпрецедентен мигрантски поток няма, умишлено се всява паника заради евроизборите

От Министерски съвет излязоха с позиция за повдигането на тематиката за мигрантите в последните дни.

Според нея става въпрос за съзнателно всяване на суматоха предвид на идните евроизбори.

" С наближаването на евроизборите се ускорява общественото говорене на избрани политици на тематика " мигранти " в синхрон с разказа на Кремъл за " бежанската рецесия ", който се популяризира в цяла Европа. "

Това се споделя в известие в рубриката на уеб страницата на Министерския съвет (МС) " Факти против дезинформацията ", съобщи Нюз.бг и Българска телеграфна агенция.

От държавното управление декларират, че български партии, които желаят да отклонят страната ни от европейския й път и стандарт на живот, злоупотребяват със страховете на хората и насаждат ненавист и неустановеност посредством подправени вести и внушения за несъществуваща " рецесия с мигранти-престъпници ".

В известието на кабинета е дефинирана следната подправена вест:  " Безпрецедентен мигрантски поток! Чужденци бият хора по улиците на София. Държавата не обезпечава отбраната на жителите. "

Следва и опълчване на дезинформацията с обстоятелства. От Министерски съвет са безапелационни, че в България няма " невиждан мигрантски поток ". По данни на властта към 11 март 2024 година са върнати общо 192 лица от всички страни членки на Европейския съюз (ЕС) съгласно Дъблинския правилник, прилаган от страната ни от 2007 година От Министерския съвет означават, че от този момент се провеждат постоянни полети за контрактувани прехвърляния на мигранти. " През всичките тези години от декларираните прехвърляния действително осъществените са не повече от 20% ", изясняват още от държавното управление.

Изброяването на обстоятелства продължава - капацитетът на бежанските центрове към Държавната организация на бежанците (ДАБ) от 3 572 места за настаняване все още той е напълнен на 43%.

" През последната седмица имаше два престъпни случая, които нямат връзка между тях, само че в тях бяха забъркани задгранични жители ", показват от кабинета и допълват, че в единия случай двете сбили се в центъра на София групи са се познавали, а спорът е зародил поради момиче. В другия случай малолетни българи са нападнали английски студенти по медицина от пакистански генезис. От Министерски съвет прецизират, че съгласно Министерство на вътрешните работи задачата е била обир, а не закононарушение на расова основа. " Така един битов случай и различен, в който задгранични жители са потърпевши, се трансфораха в мотив за проведена акция под надпис " мигрантите вън "  и митинг с присъединяване на политици и евродепутати ", разясняват от държавното управление.

Властта споделя още данни - през цялата 2023 година у нас са осъществени 287 закононарушения от задгранични жители у нас, а от българи - 4345. През 2013 година съотношението е било 285 към 10 221.

От Министерски съвет твърдят, че страната продължава да усъвършенства напъните за отбрана на жителите си. Посочват още, че в София кметът Васил Терзиев е въвел нови превантивни ограничения - засилено е наличието на " Общинска полиция " в пешеходните зони. От Министерския съвет означават също, че в последните месеци Столичната община възвръща и видеонаблюдението в града, което 10 месеца е било без поддръжка, а над 400 камери въобще не са работели. Министерството на вътрешните (МВР) пък продължавало да поставя всички старания да опазва публичния ред и да пази жителите от закононарушения.

" Всяването на боязън, суматоха и неустановеност у жителите е присъщ метод на диктаторските режими като Кремъл. Предсказанията за " безпорядък и съсипия ", които заливаха публичната среда през 2022 и 2023 година, в никакъв случай не се сбъднаха. Призоваваме жителите да не се поддават на внушенията, свързани с новия подправен политически разказ за " хилядите мигранти-престъпници ", които върлуват по улиците ", акцентират в умозаключение от Министерски съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР