От метеорологични балони до метални кълба, изглежда, че напоследък небето

...
От метеорологични балони до метални кълба, изглежда, че напоследък небето
Коментари Харесай

Необяснимите случаи на НЛО в света

От метеорологични балони до железни кълба, наподобява, че в последно време небето бива засипвано с най-различни неидентифицирани летящи обекти (НЛО).

Учените са в положение да обяснат множеството от тези случаи, като да вземем за пример, че синята серпантина, появила се над Хавай предишния месец, в действителност е просто ракета на компанията SpaceX.

Но към момента има срещи с хипотетични извънземни, които нямат разумно пояснение и до през днешния ден, измежду тях е историята за летящата паница, прелетяла над учебно заведение в Австралия през 1966 година

Какво се е случило, когато италиански футболни почитатели са засипани със сребристобели мрежи, изхвърлени от яцеподобен въздухоплавателен съд, е също една от мистериите, които и до през днешния ден озадачават експертите и почитателите на тайни теории.

Ето кои са седемте най-странни неразгадани срещи с НЛО-та, съгласно в. " Дейли мейл ".

1. " Летящата Чиния " в Австралия

На 6 април 1966 година, към 11 часа сутринта, над 300 възпитаници и учители от гимназията Уестал в Мелбърн, Австралия видели " летяща паница “ да кръжи над тях.

Твърди се, че децата и преподавателите им забелязали " кръговиден изгърбен обект с плоска основа, към който кръжи нещо, което изглеждало като лек аероплан “.

Очевидците описали НЛО-то като сиво или сребристо-сиво на цвят, само че от сведенията им не станало ясно, къде тъкмо в небето е било забелязано и какъв брой време е летяло над учебното заведение.

Има и разминавания в разказите на очевидците. Някои от присъствалите на случката споделили, че в действителност имало три летящи чинии, а не една.

В един вестник от 60-те години се споделя, че няколко деца, които видели летящата паница, " почнали да страдат от припадъци и развили страхова невроза “.

" Видях транспортен съд. Механичен обект, интелигентно следен, кръжащ над мен “, споделя Андрю Грийнууд, преподавател по естествени науки по това време в документален филм през 2021 година

2. Червени и зелени светлини в небето над Англия

През декември 1980 година чиновници на американските военновъздушни сили (ВВС), ситуирани покрай гората Рендлешам в Съфолк, Обединеното кралство, оповестяват за необясними червени и зелени светлини в небето.

Те се появили в три поредни нощи, тъкмо преди Нова година. Според военните светлините озарили нощното небе, а по-късно потънали в близката гора.

Инцидентът придобил необятна известност в кралството, когато британски военни отишли да проверяват случилото се в гората Рандлешам и докладвали, че са видели кацнал извънземен транспортен съд.

Американският офицер Стив Лонгеро наруши 36-годишното си безмълвие през декември 2016 година, с цел да разкрие, че също е видял червени и зелени флуоресцентни светлини, реещи се над върховете на дърветата по това време.

Въпреки че не може да бъде потвърдено, през 2018 година хипотетичен източник от английската Специална въздушна работа (СВС) споделил, че извънземното наблюдаване е машинация.

Според него СВС желали да си го върнат на чиновниците на американските Военновъздушни сили, поради случил се противозаконен арест на британски военни, които били подложени на жесток разпит от страна на американците.

Британското министерство на защитата сподели, че видените в Рандлешам НЛО-та евентуално са породени от нощни светлини.

3. Светлините на Финикс - Съединени американски щати

Случаите на видяни НЛО-та в щата Аризона са относително чести. Най-известният от тях е прочут като " Светлините на Финикс " от нощта на 13 март 1997 година

Пет светлини били видяни сред 19,20 и 22,30 часа да летят във V-образна групировка в небето над град Финикс.

За тях свидетелстват хиляди поданици, подали сигнал до управляващите.

По това време военните съобщили, че организират рутинно обучение с бойни ракети, само че мнозина имат вяра, че за случилото се има друго пояснение, което не се загатва.

До този миг това е най-голямото всеобщо наблюдаване на НЛО в историята на Съединени американски щати.

4. Сребристобелите мрежи в Италия

На 27 октомври 1954 година НЛО провокира блъсканица по време на футболен мач сред Фиорентина и Пистоезе във Флоренция.

Точно след полувремето хилядите почитатели почнали да сочат към небето, което предиздвикало играчите да спрат мача.

Въпреки че изказванията се разминават, общото пояснение е, че кръговиден галактически транспортен съд прелятял ниско над терена и обсипал присъстващите със сребърен искра или влакна, сходни на мрежа.

Футболистът на Флорентина Ардико Магнини го описал като " яйце, което се движи постепенно “, до момента в който различен фен сравнил формата му с пура.

Проби от следите на НЛО-то били оценени в Университета на Флоренция и било открито, че са направени от бор, силиций, калций и магнезий.

5. Срещи с извънземни в Зимбабве

На 16 септември 1994 година 62 възпитаници от главното учебно заведение Ариел, ситуирано тъкмо отвън град Рува в Зимбабве, видели един или повече сребърни кораби да се спускат от небето и да кацат в близкото поле.

Децата отишли там и видели от НЛО-тата да излизат " човекоподобни същества с дълга коса и очи сходни на топка за ръгби, които били облечени в тесни черни гащеризони. "

След това извънземните посредством телепатия споделили на малчуганите, че човечеството би трябвало да е екологично и да не унищожава планетата.

Предполагаемият случай траял към 15 минути, до момента в който децата, всички на възраст сред 6 и 12 години, били в междучасие, а учителите им били на педагогичен съвет.

Не всички деца от учебното заведение настояват, че са видели нещо оня ден, само че тези от тях, които срещнали извънземните не престават да упорстват, че всичко е истина.

През 2021 година един от очевидците споделил пред медии, че към момента не може да си изясни какво в действителност е видял.

" Не имам вяра в извънземни. Това оказва помощ да се изясни за какво някои от нас не биха желали да бъдат свързани със събитията от оня ден. "

След срещата с НЛО-тата шефът на учебното заведение и психиатърът от Харвард доктор Джон Мак интервюирали две от децата и се оказало, че техните изказвания се припокриват.

Някои скептици обаче дефинираха случая като всеобща нервност, която съгласно изследванията е постоянно срещана в учебните заведения в Африка.

6. Срещата в блатата Илкли Мур - Обединено Кралство

На 1 декември 1987 година пенсиониран служител на реда почнал да твърди, че е влезнал в контакт с извънземна фигура, до момента в който се разхождал измежду блатата в Илкли Мур в Йоркшир.

Създанието направило жест към него, само че избягало, откакто мъжът се опитал да го снима.

Тогава той видял бял транспортен съд, състоящ се от два съставния елемент с форма на паница, да се издига и изчезва в небето.

Полицаят упорства, че срещата е предизвикала счупването на компаса му и че той мистериозно се е върнал в града два часа по-късно, в сравнение с е трябвало.

Снимката му била оценена от специалисти, които открили, че съществото на нея не е животно и че няма следи от операция, само че е прекомерно размазана, с цел да се знае сигурно.

Въпреки това детайлностите от описа на мъжа се трансформирали след хипнотерапия, след която той декларирал, че е бил похитен от извънземното.

Той споделил, че бил поканен да влезе в НЛО-то и се разхождал вътре, а по-късно върху него били извършени опити и бил заставен да гледа видео клипове с апокалиптични изображения, преди да бъде върнат на Земята.

Скептиците се чудят за какво не е снимал галактическия транспортен съд, до момента в който е бил вътре.

7. Неочаквано идване - Съединени американски щати

Около 16,14 ч. на 7 ноември 2006 година чиновник на рампата на интернационалното летище О`Хеър в Чикаго, вижда железен транспортен съд с форма на паница, който се рее в небето.

Той незабавно уведомил членовете на екипажа на полет 446 на United Airlines, които в същото време се подготвял за политане.

Общо 12 чиновници удостоверяват НЛО-то, в това число някои пасажери от други полети, идващи на летището.

Според очевидците обектът представлявал тъмносив транспортен съд с форма на диск.

След като кръжил тихо към пет минути, той се изстрелял в небето с висока скорост, оставяйки дупка в облаците, през които минал.

Диспечерите на въздушното придвижване обаче не са видели обекта.

Тъй като НЛО-то не било уловено от радарите, Федералната авиационна администрация отказала да проверява случката и я определила като " метеорологичен феномен “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР