От месеци Пригожин е в тежък конфликт с ръководството на

...
От месеци Пригожин е в тежък конфликт с ръководството на
Коментари Харесай

Убийците от „Вагнер“ пълнят хладилника на Путин, но могат и да го ликвидират за 30 минути

От месеци Пригожин е в тежък спор с управлението на съветското военно министерство и назовава намерено министъра Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов цялостни некадърници. Пригожин е едно от имената, които се разясняват като бъдещи заместници на Путин отпред на Русия.

Наистина ли Русия се е докарала до такава степен частна войска, в която повече от половината състав са престъпни нарушители, взети непосредствено от пандизите, да е по-силна и ефикасна от конституционните въоръжени сили на Москва?

 

Парадокс? Не – това е действителността!

 

За какво става дума?

 

В чии ползи в действителност работи Пригожин, който мнозина считат за другар на Владимир Путин? И в действителност ли вагнеровците се съревновават с съветското министерство на защитата, а Пригожин - персонално с съветския министър на защитата Сергей Шойгу?

Според военният специалист Всеволод Костин „ от първия набор наемници “, вербувани в края на юни – началото на юли в три пандиза в Санктпетербургска област и два пандиза в Новгородска област – от към 1400 пандизчии – единствено 28 са се завърнали живи от войната в Украйна. При това за краткко, тъй като след седмица ги върнаха още веднъж на фронта. Те са подписали контракт, че би трябвало да водят война още 45 дни, с цел да могат да аплайват за опрощение. Това им е дадено от Пригожин, който твърди, че е съгласувал това с Путин и съответните институции. На процедура обаче президентски декрет за опрощение няма.

 

Досега се знае за 40 000 излежаващи присъди, които са подписали контракт и водят война в състава на „ Вагнер “. От главните фрагменти на частната войска е конструирано управителното ядро от най-ниско до самия връх.

 

Колко са вагнеровци сега никой не може да каже тъкмо. Пригожин обаче всеки месец получава големи дотации от държавното управление в Кремъл. Което нервира извънредно Сергей Шойгу, който се пробва да внуши на Путин, че нарушителите на фронта срутват доверието в съветската войска. Действат също демотивиращо на персоналния състав, измежду който се носят клюки за големите хонорари, които се заплащат на вагнеровци и мизерията, в която са принудени да служат и водят война постоянните военни.

Експерти са на мнение, че съветският президент съзнателно изостря връзките сред Пригожин и военните, с цел да подтиква конкуренцията сред тях и устрема им да се потвърждават във войната.

 

С това се изясняват и доста от зверствата, осъществявани от частната „ Вагнер “ и към този момент извършващи сходни дейности военни.

 

Допълнително бензин в огъня налива военният специалист Георгий Кантилев, който счита, че Пригожин и неговите главорези могат да извършат прелом и да завземат властта в Кремъл за не повече от 30 минути. Засега обаче олигархът към момента показва положителни връзки с Путин и заплашва единствено военното управление. Той обезпечава също всички деликатеси и специфични поръчки за кухнята и приемите на президента. Специалитети от целия свят пълнят хладилниците на властта, а кой заплаща и какъв брой за целият този разкош – не е ясно. Разходите, съгласно наблюдаващи минават по линия на общото обслужване на държавното управление.

 

Тъжната истина е, че „ Вагнер “ не оказва помощ на съветската войска, а работи като независима армия от наемници и пандизчии, които не се интересуват от задачите на Путин. Превземете това населено място и всичко, което ви хареса е ваше. Така работят варвари и брутани агресори.

 

Руската войска страда от това, тъй като не може да разчита на взаимоотношение, а самата тя не съумява да се оправи с предоставените й задания, безапелационен е Всеволод Костин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР