От месеци пишем писма, че транспортирането на директивата на ЕС

...
От месеци пишем писма, че транспортирането на директивата на ЕС
Коментари Харесай

Бизнесът: Не искаме да отпадне данъкът от 15%, но нека да има облекчения

От месеци пишем писма, че превозването на директивата на Европейски Съюз се ползва единствено и само от България без облекченията, които имат другите страни. Бизнесът не желае да не бъде прилаган този налог, желаеме тези облекчения да могат да се ползват и от България, както нейните съперници вършат.

Тази позиция показаха КРИБ и четирите от двустранните търговски камари в България – Американска, Белгийска-Люксембург, Германска и Италианска на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

Повод за тяхното изказване е желанието на финансовото министерство да вкара най-малък налог от 15% за компании с над 750 млн. евро годишен оборот.

" Притеснени сме от това събитие. Тук сме се събрали организации единомишленици, които желаеме бизнес средата да се развива от положително към по-добро, само че сме на път да загубим главно конкурентно преимущество – данъчното облагане, което е една от главните аргументи да имаме наличие на вложители ", сподели изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР