От месеци, може би от година, се забелязва тревожен ръст

...
От месеци, може би от година, се забелязва тревожен ръст
Коментари Харесай

Гешев: Правоохранителната система е система от органи - не бива да воюват

" От месеци, може би от година, се вижда обезпокоителен растеж на престъпността. Увеличават се мигрантският напън и закононарушенията, свързани с така наречен мигрантска рецесия, както и наркоразпространението – в това число в сегмента разпространяване сред лица.

В региона на пътнотранспортните катастрофи виждате, че през няколко месеца се случват извънредно тежки произшествия. Няма да разясня битовите закононарушения и грабежи. "

Това сподели през днешния ден в изказване пред медии основният прокурор Иван Гешев, който се срещна с ЦИК.

Според него институциите не би трябвало да водят война, тъй като това води до растеж на престъпността (самият Гешев постоянно повтаря, че прокуратурата е била " нападната ", б.р.).

Той добави, че прокуратурата е отворена за взаимоотношение с институциите, представен от Българска телеграфна агенция. Главният прокурор уточни, че единствено дружно, посредством взаимодействие държавните институции, в границите на пълномощията си, могат да доведат до ефикасен резултат в битката с престъпността.

„ Правоохранителната система е система от органи, в случай че една от тях води война с друга, несъмнено че крайният резултат, който чакат българските жители, няма да е налице “, добави той.

Главният прокурор разяснява тематиката пред медиите преди да влезе, дружно със своя екип, на среща с представители на ЦИК във връзка изборите. Той разгласи, че е пристигнал, с цел да съобщи прокуратурата, че ще извърши тази част от работата, която е от нейна подготвеност, и „ това е битката с така наречен изборни закононарушения. Той добави, че държавното обвиняване е готово да си взаимодейства с Министерство на вътрешните работи и другите държавни органи.

Във връзка с отхвърли на вътрешния министър Иван Демерджиев на предлагането на основния прокурор да издаде заповед, с която да създаде Национално междуведомствено звено сред Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС по отношение на осъществяване на избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година, Иван Гешев сподели, че, видно от отговора, вътрешното ведомство не е срещу да се основат общи екипи за битка с изборните нарушения (всъщност, това което Демерджиев написа през вчерашния ден, е че в законите е нормирано напълно взаимодействието сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратура на Република България, а на никое място няма нормативно залегнало сходно звено, затова то е излишно, б.р.)
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР