От месеци България отстоява ясно позицията в защита на правата

...
От месеци България отстоява ясно позицията в защита на правата
Коментари Харесай

Мария Габриел: Позицията на правителството в защита на превозвачите категорично не е закъсняла

От месеци България отстоява ясно позицията в отбрана на правата на превозвачите. Трябва да намерим компромис, който да разреши да вървим напред. Трябва да се вземат поради действителностите на бранша. Вярвам, че ще се откри един задоволителен резултат. Позицията на държавното управление изрично не е закъсняла. Тази диспути сега са доста потребни. Това сподели българския еврокомисар Мария Габриел в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Нека имаме силите да реформираме, нещо което подлагаме на критика, вместо да бягаме. Надявам се, че разсъдъкът ще надделее, сподели българският еврокомисар Мария Габриел във връзка информацията, че Италия има намерение да напусне Еврозоната.

“Не съм съгласна с това, че се работи в полза на огромните страни. Трябва да се научим, че това зависи от нашата интензивност “, добави тя. „ Много значимо е всеки от нас да е деен. Лично Европейска комисия е провела над 500 полемики по разнообразни тематики за това какво би трябвало да се промени. Сега е моментът, в който хората би трябвало да кажат какъв Европейски Съюз желаят да видят “, уточни тя. „ Бракзит ни изненада. По време на договарянията си даваме сметка, че обстановката е доста по-трудна за Англия. За мен е доста значимо Европейска комисия да комуникира по метода, по който приказва на хората. Да има съответни изгоди за хората “, акцентира Мария Габриел.

Падането на цената на роуминга на териториявта на Западните Балкани е на крайна фаза, сподели Габриел. „ Това са едни от най-трудните договаряния, които съм водила с локалните телекоми. Ще предложим ясна пътна карта. Ще стартираме с данните. Целта ни е това лято да има понижаване на цените на пакетите, а идната година намаляването на цените ще бъде усетено сензитивно “, акцентира еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество. „ Киберсигурността е тематика, която от ден на ден и повече ще навлиза в дневния ред на общността. Кибератаките засягат всички нас - сериозна инфраструктира, националната сигурност, изборите, подправените вести и така нататък Много е значимо да бъдем готови “, сподели още Габриел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР