От месец март тази година Филипините засилиха провокациите си във

...
От месец март тази година Филипините засилиха провокациите си във
Коментари Харесай

Защо Филипините продължават да провокират Пекин в Южнокитайско море?

От месец март тази година Филипините ускориха провокациите си във водите към рифа Жън`ай, като техни кораби няколко пъти навлязоха в морсктата акватория на Китай, доставяйки строителни материали и провизи на своя затънал боен транспортен съд там, в опит да открият непрекъснат бдителен пункт на необитаемия китайски остров.

Предвид дейностите на китайската брегова защита да блокира и отблъсне филипинските кораби, министърът на защитата на тази страна Хилберто Теодоро заплаши да отнесе териториалните искания на Пекин в Южнокитайско море на интернационален арбитраж.

Защо филипинската страна в последно време се конфронтира толкоз интензивно с Пекин в Южнокитайско море?

Анализатори смятат, че Манила употребява териториалния спор, с цел да дискредитира имиджа на Китай и да завоюва поддръжка за своите противозаконни искания над противоречивите острови. Филипините също се пробват да дават претекст на Съединени американски щати да се намесят в районните разногласия в Южнокитайско море.

Съединени американски щати, Япония и Филипините ще проведат среща на върха във Вашингтон през април, която евентуално ще се концентрира върху въпроса за Южнокитайско море. Провокациите на Филипините също имат за желание на срещата трите страни да спекулират по разногласията с Китай.

Посланикът на Съединени американски щати във Филипините МериКий Карлсон неотдавна съобщи в изявление за локални медии, че Договорът за взаимна защита сред Вашингтон и Манила е извънредно значим за ограничение на споровете в района. Но фактът е, че Съединените щати  предизвикват Филипините да основават непрестанно проблеми в Южнокитайско море, което е в ущърб на районния мир и непоклатимост. Каква е полезността на техния контракт за района? Отговорът е явен, а точно, той съставлява действително опит да се заплаши спокойствието в Южнокитайско море и региона на Източна Азия.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед1060Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед1915Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед10125Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед541522Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед173405Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед541522Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед173405Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166868Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед135242Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130538Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов10159Напрежението сред НАТО и Русия пораства  Христо Георги </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР