От месец август 2023 г. крушките с нажежаема жичка са

...
От месец август 2023 г. крушките с нажежаема жичка са
Коментари Харесай

В САЩ вече е забранена продажбата на крушки с нажежаема жичка

От месец август 2023 година крушките с нажежаема жичка са публично неразрешени за продажба в Съединените щати. Хората към момента могат да ги употребяват, само че в магазините ще се продават единствено LED или луминесцентни лампи.

През април 2022 година Министерството на енергетиката на президента Джо Байдън вкара предписание, съгласно което крушките би трябвало да излъчват най-малко 45 лумена на ват. В резултат на това производството и продажбата на крушки с нажежаема жичка, които нормално обезпечават единствено 15 лумена на ват, бяха в действителност неразрешени. За съпоставяне, множеството светодиодни крушки дават отговор на това условие, като оферират 75 лумена на ват и даже повече.

Министерството на енергетиката посочи, че не всички крушки с нажежаема жичка са неразрешени според новото предписание. Някои типове, като да вземем за пример крушките за домашен уреди за хладилници и фурни, инфрачервените лампи и лампите за растения, към момента могат да се създават и продават.

Според Министерството на енергетиката тези правила се чака да доведат до икономисване на близо 3 милиарда $ от сметките за комунални услуги на американските консуматори. Те ще оказват помощ и на околната среда – чака се въглеродните излъчвания да намалеят с 222 милиона метрични тона през идващите три десетилетия, което ще подкрепи битката с изменението на климата.

Много семейства към този момент са минали към по-енергийно ефикасни светодиодни крушки, като до момента съвсем половината от американските семейства ги употребяват за множеството или цялото вътрешно осветяване, съгласно изследването на Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати за потреблението на сила в жилищните здания през 2020 година

Въпреки че към първото тримесечие на 2022 година крушките с нажежаема жичка към момента съставляват към 20% от продажбите на електрически крушки, в Европа те към този момент са спрени от приложимост от 2012 година насам. Европейският съюз също по този начин възнамерява да забрани всички луминесцентни лампи заради по-ниската им успеваемост и наличието на живак.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР