„От мен като омбудсман се очаква да защитя гражданите, защото

...
„От мен като омбудсман се очаква да защитя гражданите, защото
Коментари Харесай

Омбудсманът: Бързият кредит се превръща в бърз крах

„ От мен като омбудсман се чака да защитя жителите, тъй като за част от тях заплащането на големи лихви, разходи, компенсации и неустойки е непостижимо. Много от хората изпадат във финансовото тресавище, застрашени са от финансово изключване, поради лавинообразното повишаване на задълженията им. Така от моментно решение в сложен за жителите финансов миг, компаниите за бърз заем се трансформират във компании за бърз провал за тях “. Това сподели омбудсманът Мая Манолова по време на инициираната от нея в институцията кръгла маса по проблемите на жителите с компаниите за бързи заеми.

„ През последните седмици имаме тъжби и от юристи, и от магистрати със класифициране на проблемите, с които се сблъскват в своята процедура. Става дума за съществени нарушавания от страна на компаниите за бързи заеми, на заобикаляне на закона и включване в договорите за бързи заеми на най-разнообразни неравноправни клаузи “, сподели Манолова.

По думите ѝ форумът има за цел освен да „ сигнализира за проблемите “, само че и да се набележат ограничения за тяхното превъзмогване, в това число да се обърне внимание и на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране за тяхното битие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР