От Международната автомобилна федерация (ФИА) обмислят въвеждането на калници, които

...
От Международната автомобилна федерация (ФИА) обмислят въвеждането на калници, които
Коментари Харесай

Формула 1 обмисля въвеждането на калници за екстремно мокрите условия

От Международната автомобилна федерация (ФИА) обмислят въвеждането на калници, които да се поставят на колите от Формула 1 в рисково мокрите условия. Идеята е по този метод водната пелена зад всеки автомбил да се понижи и надлежно видимостта усили.

Тази концепция на ФИА идва след проблемите с видимостта, които водачите имат от началото на 2022 година, когато на пистата е рисково мокро. За тази понижена видимост с изключение на гумите за мокро способстват и новите аеродинамични правила, които разчита главно на силите на засмуквана, генерирани от подовете. Те обаче водят до повдигането на прекалено много вода във въздуха. 

Самите калници ще бъде общоприет съставен елемент, който ще бъде възложен на тимовете от ФИА. Той ще бъде с подобен дизайн, че да не пречи на механиците да си правят работата по време на спиранията за промяна на гуми. Калниците ще могат да се инсталират и демонтират елементарно, само че това ще се случва или преди старта на надпревари, или по време на интервал с червен байрак. 

Освен въвеждането на калници от ФИА са дискутирали и опцията за слагането на спомагателни светлини по задните крила на водачите, които в допълнение да подобрят видимостта за водачите зад тях. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР