От медиите главният прокурор Сотир Цацаров разбрал темата на изслушването

...
От медиите главният прокурор Сотир Цацаров разбрал темата на изслушването
Коментари Харесай

Втори руснак със забрана да влиза у нас за срок от 10 години

От медиите основният прокурор Сотир Цацаров схванал тематиката на чуването за която депутатите го повикаха в Народното събрание.

Пред депутатите той изясни, че има законови спънки да показа всичко в зала. Разпоредбите показват, че би трябвало позволение от наблюдаващия прокурор по делото, с цел да се показа нещо, а и друга наредба налагала, че той не е задължен да се регистрира пред законотворците. Цацаров към този момент имал документално позволение от наблюдаващия прокурор.

11 претърсвания са направени на жилища, претърсени са и пет автомобила. Осем са обиските на лица. 15 очевидци са разпитани, стана ясно от думите му. Само Николай Малинов е притеглен като обвинен. Решетников е със възбрана от ДАНС да влиза у нас за 10 години. Константин Малофеев от през днешния ден също е със възбрана да влиза у нас за период от 10 години.

И основният прокурор акцентира, че следствието против Малинов е било за пране на пари. В хода му се стига до съветската връзка и до това, че Малинов е получавал задания да преориентира външната ни и вътрешна политика. " Няма в тази ситуация гонене за хрумвания. Когато концепциите се постановат с пари и въздействие и са ориентирани против националната сигурност на България, това е закононарушение ", сподели обвинител номер едно. Това не съставлява политическа акция, съобщи той за извършената акция и уточни, че карцерът на Николай Малинов няма връзка с локалните избори.

Това не е офанзива против придвижване " Русофили ", сподели още Цацаров и изясни, че Малинов като ръководител е използвал " Русофили ". Това не е разделяне на обществото на русофили и русофоби, изясни още той за акцията против шпионажа.

Неоспорими обстоятелства се показват пред съд, по този начин Цацаров отговори на апела на президента Румен Радев да се показват неоспорими доказателства. Стремежът ни е прецизно съблюдаване на закона, уточни основният прокурор. Ние сме със съзнанието, че би трябвало да си свършим работата, сподели още той.

Обвинението не касае непознатата страна, а непознатите организации, посочи още Сотир Цацаров. Срещу пари Николай Малинов се опитвал да постанова непознати ползи.

По-късно пред медиите в Народното събрание той сподели, че по случая е работено с партньорски служби. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР