От Майк СтоунВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американската армия се нуждае от

...
От Майк СтоунВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американската армия се нуждае от
Коментари Харесай

Армията на САЩ казва, че се нуждае от 3 милиарда долара за 155-милиметрови артилерийски снаряди и производство

От Майк Стоун

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американската войска се нуждае от Конгреса да утвърди 3,1 милиарда $ за закупуване на 155-милиметрови артилерийски снаряди и да разширят производството, с цел да заменят бързо запасите, изчерпани от доставките до Украйна и в този момент Израел, сподели чиновник на армията във вторник.

Съединени американски щати и съдружниците са изпратили повече от 2 милиона патрона от 155 боеприпаса в Украйна в поддръжка на своите старания за отбиване на съветската инвазия преди повече от 600 дни. Съединени американски щати също изпратиха артилерия в Израел, до момента в който се бори с Хамас.

Дъг Буш, основният покупател на оръжия за армията, сподели пред кореспонденти, че спомагателното финансиране сега се преглежда от Конгреса като настрана от финансирането на президента на Съединени американски щати Джо Байдън Искането за $106 милиарда ще отиде за модернизиране или създаване на индустриални мощности за 155-милиметрова артилерия в доста щати, в това число Тексас, Тенеси, Вирджиния и Калифорния.

„ Финансирането ще разшири индустриалните линии, ще укрепи американската стопанска система и ще сътвори нови работни места, Буш сподели пред кореспонденти.

От 3,1 милиарда $, характерни за артилерия 155, към половината ще отидат за увеличение на индустриалния потенциал, а останалите ще отидат за закупуване, сподели Буш.

Други елементи на Допълнителното искане на Байдън за 106 милиарда $, отвън 3,1 милиарда $, предопределени за 155-милиметрова артилерия, ще отидат за финансиране на разширение на други муниции, сподели Буш, в това число средства за увеличение на годишното произвеждане на прехващачи на Противовъздушна отбрана Patriot до 650 от 550.

Търсенето на 155-милиметрови артилерийски снаряди скочи след нахлуването в Украйна през февруари 2022 година Доставките на съдружниците за личната им защита бяха изчерпани, защото те изпратиха снаряди към Киев, който изстрелва хиляди снаряди дневно.

Съединени американски щати възнамеряват да усилят месечния си ритъм на произвеждане на 155-милиметрови артилерийски снаряди до 100 000 през 2025 година

В последния си доклад за облагите General Dynamics съобщи, че се е възползвала от разноските на Пентагона за замяна на съоръжение изпратени в Украйна, в това число 155-милиметрова артилерия.

(Доклад от Майк Стоун във Вашингтон; Редактиране от Матю Луис)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР