От май месец всички магистрали и първокласни пътища спряха да

...
От май месец всички магистрали и първокласни пътища спряха да
Коментари Харесай

Богдан Милчев разкри скандална схема с близък на Комитова бизнесмен: Радев не прави нищо за пътищата и не контролира ТОЛ системата след разговор с мастит строителен бос - присъства на негово частно събитие. Спряха търга за тунела под Шипка, защото той не

" От май месец всички автомагистрали и първокласни пътища стопираха да бъдат поддържани. Автомагистрала „ Тракия “ е като след бомбардировка – на над 120 места мантинелата освен е повредена, само че и липсва. След като паднаха огромните дъждове се получи огромно задържане на вода. Шофьорите пукат гуми, тъй като след ПТП-та не се почиства. " Това съобщи шефът на Института за пътна сигурност Богдан Милчев пред Българска национална телевизия.

" В началото на юни месец имахме среща в Министерски съвет с госпожа Комитова и господин Рашков и поставихме няколко съществени неща, които те могат да решат. Едно от тях беше осъществяване интернационален одит на положението на пътищата, поставихме въпроса за прозрачността - всички планове за поправки, за градеж на пътища да ги качат на уеб страницата на АПИ, с цел да може да реализираме извънсистемен надзор върху тях. Поставихме въпроса за честността, тол системата - тя е този инструмент, който ще донесе повече пари, с цел да можем да си създадем пътищата по-безопасни. Нито обсега, нито цената на тол системата сега е такава, че да носи облага, по политически аргументи предходното държавно управление сви обсега и понижи цената. И не на последно място поставихме въпроса за нов отдел за надзор на придвижването, от неподвижен да преминем в динамичен. Всичко това на тях им хареса и господин Рашков отиде да приказва с президента и нещо се случи и те изчезнаха. От май месец всички автомагистрали и първокласни пътища стопираха да бъдат поддържани ", изясни Милчев. Той разкри, че огромен строителен бизнесмен, работил с Комитова и отишъл да жали при президента, че е сякаш е бил репресиран от държавното управление на Борисов.
свързани новини20601на 01.10.2021
" Нашите упования бяха, че всички тези неща за 2-3 месеца могат да сложат началото на измененията в транспортната ни система, тъй като подобряването на пътната сигурност се случва с струпване и някой би трябвало да постави началото. То ще е мъчно, ще е мъчително, ще има митинги, изключително за тол системата. Това държавно управление не пожела да стартира това начало, те бягат от този проблем и не загатват израза " пътна сигурност ", сподели още някогашният началник на КАТ.

" Ние даваме на прокурор и на Агенцията за държавна финансова ревизия министър Комитова, тъй като тя сподели, че няма пари да се оправи " Тракия " и мантинелите, само че тези пари би трябвало да дойдат от застрахователите, тъй като всички повредени мантинели са от ПТП-та. Направихме инспекция и видяхме, че АПИ не си събира парите от застрахователите и в последна сметка в този момент ние би трябвало да ги плащаме тези пари от нашия джоб и на всичкото от горната страна и автомагистралата става рискова. За това ние желаеме да предизвикаме държавните институции да извършат инспекция по какъв начин се събират и по какъв начин се харчат парите. Мантинелите няма да се оправят до момента в който служащите не получат задатъци, тъй като те нямат доверие на държавното управление, че ще си получат парите по-късно. Това е по този начин, тъй като пътната сигурност в България не се ръководи от специалисти, а от ползи ", съобщи Милчев.

" Г-жа Комитова се пита единствено по какъв начин се финансира Институтът за пътна сигурност - това става единствено с дарения. Ние имаме на 10 000 доброволци, от които идват главно даренията. Ние сме една платформа, която не се преценява нито с държавното управление на Борисов, нито с държавното управление на Радев ", разяснява шефът на Института.

По отношение на митингите на пътния и строителния отрасъл Комитова и Асен Василев споделят, че пътните строители ще си получат парите, когато си оправят договорите.

" Аз настоявам, че автомагистралите и първокласните пътища не се поддържат и доказателство за моите думи са точно злополуките, които стават, тъй като не се почиства след тях, мантинелите към този момент 6 месеца стоят неоправени. Искам да чуя господин Янев какво би трябвало да се направи още на следващия ден. На първо място ограничаването на Автомагистрала " Тракия " би трябвало да се понижи на 120 км, второ - ние сме разпознали като рискови 122 места и те би трябвало да бъдат обозначени и обезопасени, третото нещо е в региона на тези места би трябвало да бъде понижена скоростта на 90 км, четвърто - да се почисти автомагистралата и да се реши неотложно казуса с отводняването, и не на последно място господин Рашков би трябвало да разпореди динамичен надзор по " Тракия ", т.е. да пуснат в придвижване полицейските коли и да вкарват ред в придвижването, а не да стоят на едно място с камера. Ако това нещо не се случи от понеделник, ни следва " второ Своге ". Никой не прави нищо по въпроса, тъй като всяко едно държавно управление се оправдава с предходното ", изясни Милчев.

" Това лято починалите по пътищата са с към 50 души повече от предходното. Ако Рашков и Комитова бяха създали това, което им предложихме, можеше починалите да са с 30 индивида по-малко от предната година. Аз не разбирам за какво Стефан Янев го търпи това нещо. Чудя се по какъв начин той вечер си ляга спокоен ", сподели още той.

" Нашите упования от служебното държавно управление бяха, че можеха за 2-3 месеца да сложат началото на измененията в транспортната ни система. Разговаряхме с тях първоначално и след това Бойко Рашков отиде при президента Румен Радев и нещо се случи, нещо се случи, и оттова нататък нищо не стана ", разясни Милчев.

" Аз съм извънредно обезпокоен, тъй като политическите партии в този сериозен проблем, който касае сигурността на жителите, ги няма. Никой не се интересува от превоза и никой не отваря тематиката " пътна сигурност ". Аз съм песимистичен, имаме подготвени законопроекти и подготвени решения, в това число за междинната скорост на камерите, за нов административно-наказателен развой, подготвили сме пътна карта за развиването на пътната сигурност в България за 2 години, само че политиците нехаят. Ние можем да помогнем, не желаеме нищо в подмяна - нито постове, нито пари ", приключи Богдан Милчев.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР