От март цената на социалната мрежа скача с още 6

...
От март цената на социалната мрежа скача с още 6
Коментари Харесай

Фейсбук ни бърка в джоба с 25 лв. на месец

От март цената на обществената мрежа скача с още 6 евро

Нова такса се задава на хоризонта. От няколко дни " Meta " - притежател на обществените мрежи Фейсбук и Instagram, стартира поетапно въвеждане на платена версия на продукта си в България и в останалите страни от Европейски Съюз.

Голяма част от потребителите на Фейсбук в България към този момент са посрещнати с въпрос, който ги пита дали желаят да стартират да заплащат за услугата или да продължат да я употребяват гратис. На клиентите се дава опция да продължат да употребяват обществените мрежи гратис, само че с включени реклами в наличието.

    Тези, които изберат да заплащат абонаментна такса, ще употребяват Фейсбук и Instaram без реклами и без персоналните им данни да бъдат употребявани за реклама.

С нововъведението обществените мрежи ще изпълнят условията на европейското законодателство за персоналните данни и целевата реклама.

    Цената на месечния абонамент е 24,99 лева (12,99 евро) за мобилното приложение (за iOS и Android) с всички включени налози и такси, оповестяват от Meta.

Ако обществените мрежи се употребяват единствено през браузер, цената на месечния абонамент е 9,99 евро.

    От март тези цени ще се покачат надлежно с 6 и 8 евро.

На уеб страницата си Meta оповестява, че по-високите цени за потребителите на iOS и Android се дължат на таксите, начислени на разработчиците на приложения в Apple App Store и Гугъл Play Store. Повишаването на цените от март пък е в сходство с въвеждането на емблематичния Закон за цифровите пазари на Европейски Съюз (DMA), който вкарва по-строги правила за рекламата измежду набор от ограничения, предопределени да лимитират силата на огромните технологии.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР