От март Kaufland България преминава изцяло към ,,зелена“ електроенергия. Във

...
От март Kaufland България преминава изцяло към ,,зелена“ електроенергия. Във
Коментари Харесай

Kaufland преминава изцяло към „зелена“ енергия от март

От март Kaufland България минава напълно към,,зелена “ електрическа енергия. Във всички хипермаркети на веригата, в нейния логистичен център и в нейния административен офис към този момент ще бъде употребена 100%  електроенергия, създадена от възобновими енергийни източници. 

Мярката е част от амбициозната климатична тактика на Kaufland. Тя изисква огромни вложения и е обвързана с постигането на съответна цел - понижаване на въглеродните излъчвания от оперативната активност на веригата с над 80 на 100 до 2030 година (в съпоставяне с 2019 г.). За постигането ѝ компанията работи по редица основни планове като прекосяването към „ зелена “ сила. За целта вече са осигурени необходимите гаранции за генезис, които потвърждават, че използваната сила е от възобновими енергийни източници. 

„ Стъпката е значима освен за нас. Тя е образец за това по какъв начин бизнесът може да дава напълно съответен принос в битката с климатичните промени. “, разяснява Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България.

Друга основна мярка на компанията за запазване на климата е разполагането на фотоволтаици за лични енергийни потребности. Това е реалност от края на предходната година, като за задачата веригата направи първична инвестиция от над 800 000 лв.. Фотоволтаичните съоръжения са на покривите на Kaufland в старозагорския квартал „ Бедечка ", в ж.к. „ Изгрев " в Бургас, в квартал „ Бриз " във Варна, както и в Дупница. Само от инсталациите ще бъдат спестени към 440 тона въглеродни излъчвания годишно. 

Мерките по климатичната тактика изискват повсеместен метод и ефикасен енергиен мениджмънт, който при започване на 2022 година за следващ път получи интернационална сертификация по стандарта „ Системи за ръководство на силата “ ISO 50001. За последните четири години, в които се сертифицира по ISO 50001, веригата е икономисала над 3 800 тона CO₂ излъчвания. 

Усилията на компанията са част от уговорката на групата Schwarz, от която е част Kaufland. През август 2020 година групата се причисли към,,Инициативата за научно обосновани цели " (Science Based Targets Initiative/SBTi) и се ангажира да формулира научно валидирани климатични цели, които след това бяха публично доказани от самодейността.  В допълнение към напъните на групата са определени специфични цели и ограничения, посредством които излъчванията на CO₂ в бизнеса ѝ и по веригата на доставка би трябвало непрестанно да бъдат намалявани. Освен към този момент посочените, те включват още реализиране на климатична индиферентност най-късно до 2025 година във връзка с оперативните излъчвания (обхват 1 и 2) и основаване на тласъци за доставчиците на Kaufland да понижават сами своите излъчвания. 

Може да научите повече за програмата.
 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР