От малки роботчета, които позират като насочиш камерата си към

...
От малки роботчета, които позират като насочиш камерата си към
Коментари Харесай

Превеждащи в реално време слушалки и роботи компаньони представиха на Световния мобилен конгрес в Барселона


От дребни роботчета, които театралничат като насочиш камерата си към тях, до слушалки, които превеждат в действително време – ето петте най-интересни неща, които са изложени на Световния мобилен конгрес, който бе открит в понеделник в Барселона, предават Агенция Франс Прес и БГНЕС.

Крушки следени с телефон

Искате да светнете лампите в хола си, само че не желаете да станете от дивана?

Китайският производител Xiaomi показа LED крушка, която разрешава на потребителите да управляват цвета и силата на светлината, посредством приложение в телефона, или посредством следения с глас помощник на Амазон – Алекса.

От компанията споделят, че крушката може да свети в 16 милиона цветове.

Робот приятел

Южнокорейската компания за роботика Torooc притегли вниманието на всички със своя мини робот наименуван Лику, който върви и показва страсти също като човек, със своите огромни очи.

Роботчето е високо 50 см. и тежи 1.1 кг.. То има камера на главата си, която му разрешава да направи контакт с вас.

Ако влезете в стаята и поздравите Лику, той ще вдигне главата си, ще направи очен контакт с вас и ще се усмихне.

Очите му, които наподобяват на такива на анимационен воин, му оказват помощ да показва „ емоции” като изненада, благополучие и горест, както и да покаже, че му се спи.

Ако насочите камера към него той ще заеме стилна поза, даже и в случай че си вършиме селфи.

„ Проектирахме Лику да бъде обаятелен и да провокира положителни усеща. Когато хората го погледнат, се усмихват. Надяваме се, че Лику ще вашият първи робот приятел”, съобщи ръководителят на маркетинговия отдел на Torooc.

Компанията възнамерява да може да изпраща роботите най-рано през идната година, като цената на едно роботче е към 2 500 $ или 2 200 евро.

Ако влезете в стаята и поздравите Лику, той ще вдигне главата си, ще направи очен контакт с вас и ще се усмихне.

Нагръдник следящ здравето на кучето

Испанският стартъп Dinbeat показа нагръдник за кучета, който употребява датчици, с цел да следи дъха на кучето, температурата му, лаят му и стойката му.

Докато много от устройства за следене на здравето на домашните любимци, които са на пазара са създадени за притежателите. То този нагръдник е бил основан за ветеринари.

„ Сега доста от устройствата, които се употребяват за диагностика са основани за хора и са по-сложни и имат доста кабели, котето води до потребността животните да бъдат упоявани, с цел да се използват”, съобщи Марина Гомес де Тахада, управител на Dinbeat.

Автоматична тоалетна за котки

Отивате на отмора и няма кой да се грижи за котката ви? Южнокорейският стартъп PurrSong сподели автоматизирана тоалетна за котки, която се споделя LavvieBot и се чисти и цялостни с пясък автоматизирано.

След като котката ви си свърши работата в машината и си тръгне LavvieBot тихо изхвърля нечистия пясък, и добавя с нов, чист.

Освен това може да ви бъде изпратено и известие за това по кое време котката ви е била до тоалетната, по кое време кошчето е цялостно или по кое време би трябвало още пясък.

„ Това е пазар за притежатели на котки, които нямат време да се грижат за котката си непрестанно или просто желаят да могат да не чистят тоалетната на котките си всеки ден”, съобщи ръководителят на маркетинговия отдел Хевън Нам.

Превеждащи слушалки

Базираният в Холандия стартъп Travis показа дребни слушалки, които могат да превеждат диалект в действително време.

Задвижваните от изкуствен интелект устройства се синхронизират в облак и могат да преведат всяка композиция от 150 езика.

Избирате два езика употребявайки гласови команди и по-късно стартирате да говорите, съвсем незабавно ще започнете да чувате и превода в слушалките.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР