От лятото насам защитата на Реал Мадрид не е на

...
От лятото насам защитата на Реал Мадрид не е на
Коментари Харесай

Алаба прави най-слабия си сезон от шест години насам

От лятото насам отбраната на Реал Мадрид не е на предстоящото високо равнище, като позволява по гол/мач в Ла Лига, което е много за клуб, който преследва всички вероятни титли. “Ас ” регистрира, че една от главните аргументи за това е неубедителната игра на Дейвид Алаба.

Оказва се, че опитният австриец прави най-слабия си сезон от 2016/17 година насам. Това най-малко регистрира платформата Olocip, която генерира данни въз основа на изкуствен интелект. Статистиката демонстрира, че този сезон със свое деяние Алаба предотвратява гол в мрежата на Реал единствено един път на 10 мача. Това се равнява на т.нар “защитна стойност ” от 0.100. За съпоставяне през предишния сезон тази му стойност е била 0.275.

Сега някогашният футболист на Байерн (Мюнхен) не е на равнище и във връзка с играта с топка. В предходния сезон приносът му в построяването на играта се е равнявал на 0.12, до момента в който за момента е на половина - 0.06. Това е показателно, че отборът на Карло Анчелоти има проблем с изнасянето на топката от защитната линия.

За положително или неприятно, преди дни Алаба получи травма, поради която няма да играе към 20 дни.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР