От лятото на тази година танкове Т-62МВ водят бой в

...
От лятото на тази година танкове Т-62МВ водят бой в
Коментари Харесай

Подкреплението пристигна: Т-62МВ с динамична защита се появи в Сирия

От лятото на тази година танкове Т-62МВ водят пердах в Сирия. Тези бойни машини се следят в Пети щурмови корпус на държавната войска.

Преди това модификацията „ M “ се считаше за най-съвършената версия на танка в това „ горещо място “. Външно е елементарно да се разпознае спомагателното брониране на корпуса и купола, което още по времето на Афганистанската война стартира иронично да се назовава „ веждите на Брежнев “.

T-62MВ се разграничава от него по съществуването на шарнирна динамична отбрана "Контакт ". Преди Сирия за военната приложимост на тези танкове на практика не се оповестява, макар че те са основани още в средата на 80-те години, написа "Поглед инфо ".

Тогава руската войска има впечатляващ флот от Т-62, който даже тогава се счита за стар. В допълнение, опитът в Афганистан показва незадоволителната защитеност на тази техника.

Тогава конструкторите на Нижни Тагил трябваше да разработят няколко типа осъвременени машини.

Те имат доста общо: система за ръководство на огъня с лазерен далекомер и балистичен компютър, комплекс от ръководени ракети, употребявани през цевта на 115-мм оръдие, мотори. Танковете обаче се разграничават по типовете отбрана.

В допълнение към упоменатите нагоре два разновидността, има и версия с комплекса “Дрозд,” кадърен да унищожава противников ракети и гранатометни снаряди с ракети, летящи към бойно транспортно средство.

Същата система е инсталирана на T-55. Но, за разлика от тях, тя не получава разпространяване в Т-62.

За разлика от „ афганистанския вид “, Т-62МВ са съсредоточени основно в Далечния Изток, където служат досега, в който са изпратени бази за предпазване.

Сега тези танкове стават още веднъж потребни в битката против тероризма в Близкия изток.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР