От Ловци на духове 3 и Зад борда до Бандитките

...
От Ловци на духове 3 и Зад борда до Бандитките
Коментари Харесай

Женският римейк е на мода в Холивуд

От " Ловци на духове 3 " и " Зад борда " до " Бандитките на Оушън ", дами изместват мъже в основни функции в редица нови версии на холивудски филми, заяви Франс прес. Този феномен отразява измененията в мисленето, само че разкрива също известна отстъпчивост.

Женската версия на гангстерската кино сага " Бандата на Оушън " в ече е по екраните. Тя е с присъединяване на Сандра Бълок, Кейт Бланшет и Ан Хатауей. Римейкът на " Какво желаят дамите " (2000) с присъединяване на Тараджи П. Хенсън в облика, в който се превъплъти Мел Гибсън в истинската лента, ще се появи по екраните идната година.

В новата версия на " Зад борда " Ана Фарис извършва роля, поверена на Кърт Ръсел в носещата същото заглавие комедия от 1987 година

Поредните тълкования с смяна на пола датират от златния век в Холивуд . Например във кино лентата на Хауърд Хоукс " Петъкът на неговото момиче " (1940) Розалинд Ръсел извършва роля, в която преди този момент се е снимал мъж в " Първата страница " (1931).

Тенденцията неотдавна се възползва от придвижването " Аз също " и опитите на филмовите студиа да отговорят на нарасналите се през последните няколко години обвинявания в сексизъм .-->

" Ловци на духове 3 " (2016), в който вниманието е фокусирано върху женски екип ловци на духове, управителен от героините на Мелиса Маккарти и Кристен Уиг, събра значително рецензии спрямо излезлия по екраните през 1984 година паметен филм с присъединяване на Бил Мъри .

Недоволството идваше по-скоро от женомразци, защото доста мъже в зрителската публика се противопоставяха на концепцията да бъде основана женска версия на комедията. Според някои медии " Ловци на духове 3 " е донесъл над 55 милиона $ загуби на " Сони ". Макар също да бъде подложена на критика, новата версия на " Зад борда " събра над 70 милиона $ доходи, откакто бе снимана с бюджет 12 милиона $.

В промишленост, която рециклира доста от старите хрумвания и не обича да поема финансови опасности , е нужна ненапълно храброст, с цел да бъде основана женска версия на филм. Според специалиста Кели Конда, продължаващата наклонност, обвързвана с появяване на женски версии на филми по екраните, е едно малко знамение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР