От Ливърпул призоваха за разследване на проблемите с феновете на

...
От Ливърпул призоваха за разследване на проблемите с феновете на
Коментари Харесай

Скандал: Ливърпул призова за разследване след финала на Шампионската лига

От Ливърпул приканиха за следствие на проблемите с почитателите на клуба преди финала в Шампионската лига против Реал Мадрид. Това докара до закъснение на началото на мача, който „ червените” изгубиха с 0:1.

УЕФА отсрочи стартирането на срещата с над 30 минути поради „ съображения за сигурност”, заяви „ Би Би Си”.

Полицията отвън " Стад дьо Франс " употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне последователи, които се пробваха да прескочат бариерите за сигурност. На фрагментите се видяха големи тълпи от ентусиасти на Ливърпул, които чакаха да влязат на стадиона.

" Изключително разочаровани сме от проблемите с влизането на стадиона и разрушаването на периметъра за сигурност, с които почитателите на Ливърпул се сблъскаха на " Стад дьо Франс ", се споделя в изказване на клуба от " Анфийлд ".

„ Това е най-великият мач в европейския футбол и последователите не би трябвало да бъдат подлагани на сцените, на които бяхме очевидци. Официално поискахме служебно следствие на аргументите за тези неприемливи неприемливи проблеми ", прибавиха от Ливърпул.

От УЕФА също излязоха с позиция, като декларират, че са „ съпричастни със засегнатите от събитията и ще прегледат тези въпроси незабавно дружно с френската полиция и управляващи, както и с Френската футболна федерация”.

„ В навечерието на мача турникетите в края на бранша на Ливърпул бяха блокирани от хиляди почитатели, които бяха закупили подправени билети, с които можеха да влязат. Това провокира скупчване на почитатели, опитващи се да влязат в стадиона. В резултат на това, началото бе отсрочено с 35 минути, с цел да се разреши на допустимо най-вече последователи с същински билети да получат достъп”, се споделя още в известието на европейската централа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР