От липса на чешми и некачествен ремонт на единствената работеща

...
От липса на чешми и некачествен ремонт на единствената работеща
Коментари Харесай

Вандали счупиха за пореден път емблематичната чешма в Горна баня

От липса на чешми и фалшив ремонт на единствената работеща чешма в кв. „ Горна баня “ се оплака пред БГНЕС Гергана Андонова.

“В центъра на самия парк имаме една чешма, която беше възобновена по самодейност на жителите. Възстанови се, само че с извънредно неприятно качество. Самите чешмички стопират да работят, кранчетата не работят, филтрите не са направени както би трябвало. Често е запушена и прелива. Няма ден, в който да работи обикновено. В момента е счупена и въобще не може да се употребява “, съобщи Андонова.

Тя сподели, че другата чешма, която се намира против постройката на минералната баня е изоставена и не работи от години.

Кметът на регион „ Овча купел “ Христина Семерджиева даде обещание пред БГНЕС до 10 дни да бъде ремонтирана чешмата, която е позната измежду локалните като „ Ротондата “ и изясни, че главният проблем, освен на горнобанци, а в целия град е вандализмът.

„ Миналата година в тази чешма бяха поставени огромни камъни и тя беше целеустремено запушена. Поредният вандализъм. Всичко, което вършим с толкоз старания и средства незабавно по-късно се унищожава. От работещи стават неработещи, тъй като се чупи, блъска. Нищо не се цени и пази. И в този момент ще бъде възобновена “, даде обещание тя и добави, че в случай че горнобанци са пазели направеното до момента, в този момент е щяло много други неща да бъдат направени в квартала им.

Според нея е извънредно демотивиращо всяка година да се ремонтира едно и също нещо, вместо да се влагат обществените средства в развиване на обитаемото място.

За казуса с другата чешма, кметът научи от нас и съобщи, че ще бъде осъществено проучване на оборудването, с цел да се види каква е повода то да не работи. Семерджиева не изключва разновидността водопроводът до нея да е пресечен.

Попитана дали казусът с вандалските прояви не може да се реши с видео наблюдаване, Семерджиева сподели, че са били сложени камери, въпреки и не в самия парк, само че са били счупени.

Гражданите са уверени, че може да се ограничи вандализмът в целия град, само че за задачата е належащо страната да постави старания, в които да се включат всички виновни институции. Това може да се случи като се ускори полицейското наличие и се вършат регулярни обходи на региона, като се ускори контролът от страна на Столичния инспекторат и естествено се предизвика самосъзнанието и възпитанието у хората. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР