От Лидл разпространиха официална позиция относно публикациите за назначението на

...
От Лидл разпространиха официална позиция относно публикациите за назначението на
Коментари Харесай

Лидл с официална позиция относно публикациите за назначението на Георги Николов за шеф на Агенцията по обществени поръчки

От " Лидл " разпространиха публична позиция по отношение на изявленията за назначението на Георги Николов за началник на Агенцията по публични поръчки.

Ето какво пишат от веригата магазини:

" Във връзка с медийни изявления, съдържащи манипулативни изказвания и спекулации по отношение на активността на Лидл България, бихме желали да заявим следното:

Относно неточните изказвания, че въпросните артикули са пуснати в продажба в комерсиалната ни мрежа през миналата седмица и това е довело до назначението на някогашен наш чиновник в държавната администрация, изрично заявяваме, че това не дава отговор на истината. Първите продажби на тези артикули в магазините ни са от месец август 2020 година, като процесът на договаряне с производителя надалеч предхожда този интервал. Цитираните в медийните изявления артикули са с производител и под марка на българско юридическо лице, а не лични разработки и марки на Лидл България, като процесите ни на договаряне, включването им в асортимента и позициониране в седмична листовка са дълготрайни и датират надалеч преди господин Петков да влезе в политическия живот.  Нещо повече, продуктите от тази линия се оферират и в редица други търговски вериги, дрогерии и аптеки. Те са част от продуктова категория, която включва необятна гама продукти за имунната система – включително хранителни добавки, чайове, витамини и други, и чието предложение в търговски акции обичайно се прави през зимния сезон.

Относно трудово-правните връзки с господин Георги Николов бихме желали да разясним следното: господин Георги Николов към сегашния миг не е чиновник на Лидл България и в нито един миг на трудовото си правно отношение с Лидл България не е бил шеф, легален представител или управител с обща подготвеност по активността на сдружението. Георги Николов е бил чиновник на управителна позиция в сектор “Експанзия ” в компанията, който е способен в придобиването на парцели и строителството на магазините на Лидл България. Заявяваме, че изказванията, че в своята активност той е имал опция да взаимодейства и въздейства на работата на сектор “Стоково доставяне ”, който е виновен за включването на артикули в асортимента на сдружението и рекламирането им за продажба в магазините ни, са безусловно несъстоятелни и манипулативни. Също по този начин държим да подчертаем, че Лидл България в никакъв случай не е взела участие в процедури по публични поръчки и не възнамерява да взе участие в такива.

Категорично заявяваме, че потреблението на логото и името на Лидл България в изявления, съдържащи погрешни и манипулативни изказвания, е в прорез с етичните правила на обективната публицистика. Нещо повече, потреблението им  е манипулативно подстрекателство, уронващо имиджа на компанията като интернационален бранд, спечелил доверието на потребителите, които го избират и избират всекидневно, както и градивното и кооперативно държание на компанията с представители на институции под управлението на лица с разнообразни политически убеждения. Лидл България уверено се опълчва и ще се пази с всички законови средства от голословни изказвания за присъединяване в незаконосъобразни дейности или каквито и да било форми на политическа  корупция. 

Екипът на Лидл България "
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР