От личния ми анализ на ситуацията и това, което съм

...
От личния ми анализ на ситуацията и това, което съм
Коментари Харесай

Криминалист: Не би трябвало да съдят полицайката, която уби крадеца в София

От персоналния ми разбор на обстановката и това, което съм работил в системата, бих споделил, че служителите на реда са постъпили вярно, като естествено би трябвало да има спогодба, че би трябвало конкретизиране каква е била съответната обстановка.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия криминалистът Иван Савов във връзка на случая от понеделник, при който полицайка от 4-о РПУ в столицата стреля по обирджии и рани единия. По-късно той издъхна от раните си.

" Във всеки един случай чиновниците са създали всичко нужно, с цел да спрат бягащите причинители ", сподели той.

" Първият изстрел евентуално е бил сигнален. После несъмнено е имал изстрел в краката. Тогава несъмнено лицето е тръгнало да пада, когато е било застигнато от новия изстрел, който най-вероятно е бил ориентиран още веднъж към краката ", сподели Савов.

По думите му задачата е лицето да остане живо, с цел да бъде предадено на правосъдната система.

" Полицаите не са психопати и убийци. Никой сътрудник няма да тръгне да стреля към бягащ нарушител.

У служителите на реда се постанова боязън от потреблението на огнестрелно оръжие. Полицаите знаят какво ще им се случи по-късно ", сподели той.

Савов изчете член 87 алинея 1 т.3 и сподели, че точно по нея служителите на реда са употребявали оръжие в този случай: " Когато обвинен бяга от злочинство, без да стопира на предизвестие и команда да спре " посочи Савов.

" Даден е сигнален изстрел във въздуха. Полицаите най-вероятно са извикали " Спри! ", " Легни! ". Лицето не се е подчинило и е траяло, недопускайки че служителите на реда ще стрелят ", сподели още Савов.

По думите му най-голямата перверзия в Българското законодателство е, че са позволили юристи да пишат текстовете.

" Адв. Марковски да уважи малко по-сериозно законът за Министерство на вътрешните работи и да си поправя мнението, тъй като е писано, че има значение при пукотевица дали обвиненият е с лице или тил, което е неуместно.

Да съдят служител на реда, който си е изпълнят отговорностите, за съзнателно ликвидиране, е неуместно, макар че се е случвало ", сподели Савов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР