От левицата поискаха от столичния кмет Йорданка Фандъкова да спре

...
От левицата поискаха от столичния кмет Йорданка Фандъкова да спре
Коментари Харесай

Искри между БСП и ГЕРБ заради столичния боклук

От левицата желаеха от столичния кмет Йорданка Фандъкова да спре социална поръчка за чистотата на града. По думите на ръководителя на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, тя е оповестена в края на мандата, макар че настоящите контракти изтичат през 2020 година

Паргов съобщи, че че решението би трябвало да се вземе от идващия кмет и Общински съвет. Той добави, че групата на социалистите в СОС упорстват тази комунална активност да се извършва от общинско сдружение.
Референдум в София: Общинари желаят допитване по отношение на завода за горене на отпадък До месец общинският съвет би трябвало да се произнесе ще има ли референдум
От Българска социалистическа партия прибавиха още, че цената на сметосъбирането в София е по-висока от редица европейски градове.

„ Цената в София е 90 евро, за информация - в Прага е 45 евро, в Мюнхен - 55 евро. В столицата на най-бедната страна в Европейски Съюз се постанова да плащаме съвсем двойно “. Той обясни, че това е обстановката сега. Според него новата социална поръчка за чистотата на столицата оставя подозрението, че това няма да се промени.

От ГЕРБ незабавно дадоха отговор на Българска социалистическа партия. Управляващата партия дефинира дейностите на левицата като избирателен ход, който да провокира рецесия с почистването на боклука.
60% от рециклираните боклуци в София се предават от клошари Повече от половината от компаниите и предприятията у нас към този момент събират боклука разделно
„ Поръчката е оповестена задоволително рано, тъй че да бъдат определени реализатори, които да обезпечат нужната техника за разчистване на града. В самите условия, ясно са написани високите условия към техниката”, уточни Николай Стойнев зам.-председател на СОС и добави, че процедурата през 2014 година е лишила близо година поради обжалвания.

От ръководещата партия споделиха още, че поръчката няма да бъде спряна. „ Това би означавало кметът на София през 2020 година да няма контракт с компании за разчистване, това е предлагането на Българска социалистическа партия. Не виждам съображение поръчката да бъде спряна”, уточни Стойнев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР