От Леонид Селиктар С премиерата на изцяло новото поколение на

...
От Леонид Селиктар С премиерата на изцяло новото поколение на
Коментари Харесай

Новата Honda HR-V : Премерено и точно

От Леонид Селиктар

С премиерата на напълно новото потомство на HR-V, Honda предложи на пазара един в действителност новаторски като купе осъществяване автомобил, който обаче в това време показва най-хубавото, което марката може да предложи сега на пазара. И то е извънредно тъкмо премерено и съответно.

Екстериорът на новото HR-V е забавна композиция от класическо купе осъществяване на хечбек, само че трансформирано и моделирано в една изтеглена във височина SUV настройка, даваща съществени спомагателни преимущества, включително по-висока позиция за седене и увеличено разстояние от пътя. Самият дизайн на автомобила е забавен, като преобладаващо лъчение има предната част на купето, с отсечени във отвесно и изтеглени в хоризонално направление повърхности. Силен акцент е и самата челна решетка на модела, която се явява образувана от голям брой тънки и ситуирани близко един до различен ламели.

Доминацията на челното осъществяване на новото HR-V на Honda и надлежно ролята на главен различим детайл за модела като цяло умерено обаче може да бъде оспорена доста съществено от дизайна, стилистиката и софтуерното осъществяване на задната част на автомобила. Тук формите са доста по-сложни, като дизайн екипът е формирал по-елегантни повърхности и детайли, а черешката на тортата е впечатляващата светлинна диодна индикация, интегрирана в тънка лента по цялата дължина на багажника.



Основен акцент при новата генерация на HR-V е несъмнено и неговото задвижване, във връзка с което от Honda са заложили на хибридната си e:HEV двумоторна система. Според компанията, тя предлага оптимална композиция сред висока успеваемост и динамичност, и е добре позната от настоящото потомство на Jazz, като в нея влизат електромотор и 1.5-литров i-VTEC бензинов мотор с оптималната мощ от 131 конски сили и оптимален въртящ миг от 253 Нм. Бордовата система работи в три изцяло автоматизирани режима на работа, като потеглянето се реализира на електрическа сила, хибридизацията работи при по-сериозни натоварвания, а бензиновият мотор поема независимо самодейността по задвижването при придвижване с високи и непрекъснати скорости.

Новата Honda HR-V предлага на лидера опция за избор сред три съществени режима на държание на автомобила- Спортен, Нормален и Еко, както и специфичен B с по-агресивна регенерация на инерционната и спирачната сила.

Допълнителна подробна образна информация- както на централния екран, по този начин и на цифровата част на инструменталния панел, за работата на задвижващата система на новото HR-V предлага бордовата система на автомобила, която също по този начин подава и моментна и обща информация за потреблението на гориво. Същата е изненадващо приятна като показания, като междинният индикатор варира в границите от 5 до под 7 литра на 100 километра според от експлоатационните условия и натоварването.

Самият интериор на новото потомство Honda HR-V е изпълнено с типичен и минималистични похвати, и с приятни за окото и ръката материали. Подобно на напълно електрическата Honda e, предното табло на модела е изтеглено в хоризонтално направление с елементарни, само че акцентиращи линии. В двата края на междинната му част са позиционирани два стилни въздушни отвора, които оферират подаване на въздух от климатичната и вентилационната система по два начина- ориентирано и дифузно.

Във вътрешността на модела са завършени голям брой комфортни и добре ситуирани от ергономична позиция отделения за дребни товари, както и двойка чашкодържачи в междинната подпора.

Интериорът на новото HR-V получава също по този начин и емблематичната за Honda модулна система Magic Seats за настройване на седалките, която прибавя спомагателна независимост за превозване на по-обемни и ексцентрични като габарити товари. Говорейки за седалките, на огромен шир могат да разчитат както лидерът и неговия сателит начело, по този начин и пасажерите на задните седалки, като тук свободното пространство в региона на краката е увеличено с цели 35 мм.

Новото HR-V предлага също по този начин и отлична съгласуваност, като предлага интуитивна бордова система, предлагаща и интеграция на мобилен телефон- кабелна и безжична с Aple CarPlay и кабелна при приложимост на Android Auto.

На типичното за марката високо равнище са и интегрираните системи за повишение на сигурността, а точно обединените в пакета Honda SENSING. На борда на автомобила ще могат да бъдат открити системи за отбягване на удар с транспортно средство и пешеходци, автоматизирано задействане на спирачната система, адаптивен круз надзор, система за втурване по надолнище и други.

Още при премиерата на новата генерация на HR-V, от Honda дефинираха новото си пазарно предложение като минималист. Сега, когато автомобилът към този момент е разполагаем и в България, можем да кажем, че това определение е извънредно точно- колата е стилна, без да е натруфена, с отлична функционалност без да се парадира и с софтуерна база, която въпреки и различаваща се от възприетата за стандарт потвърждава своята успеваемост с изненадващо невисок разход на гориво.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР