От Леонид Селиктар Малко повече от година след световната му

...
От Леонид Селиктар Малко повече от година след световната му
Коментари Харесай

Новият Volkswagen Multivan : Иновации, модулност и изпитани технологии

От Леонид Селиктар

Малко повече от година след международната му премиера и няколко месеца след тази в България имахме опция да седнем зад кормилото на напълно новото потомство на емблемата Multivan (T7) на Volkswagen и да се уверим за себе си, че обещанията на лекотоварното поделение на автомобилния колос са осъществени в цялостна мощ.

Volkswagen издига новото потомство на Multivan на напълно ново равнище, като стартира от неговата основа. Тук тя за първи път е осъществена под формата на модулната платформа MQB, която е дала опция на инженерите и дизайнерите на марката допустимо много да се поразвихрят и да предложат на потребителите конструкционни, дизайн и софтуерни решения, които досега не са съществували в едно изречение с обозначението Multivan.

По отношение на екстериорния дизайн на новата генерация Multivan може да се каже, че той съставлява една доста уравновесена композиция сред потвърдили се във времето и в сърцата на потребителите стилистични решения и взор към бъдещето развиване на визията. Предната част на многофункционалния автомобил е изпълнена с обемни, само че все по този начин излъчващи харизмата на Multivan, детайли, а задната е по-скоро минималистична и непретенциозна.



Истинската хубост на тази група коли обаче не се крие толкоз в екстериорното лъчение, колкото в неговата сърцевина. В интериора на колата откриваме напълно нова модулна система- в три реда седалки, и аксесоари, като самата им структура е лека и разрешава лесното им настройване или изцяло премахване от интериора на автомобила. Благодарение на опциите за персонализиране на конфигурацията, новото потомство на Multivan, което е в положение да предложи товарна съдържимост от до 4053 литра, се трансформира в най-гъвкавото в това отношение предложение на компанията, като в това време в задната част на колата могат да бъдат позиционирани до пет лични седалки с опция за изместване или унищожаване от интериора, а при предпочитание от страна на клиентите, вторият ред седалки може и да се ротира за връзка лице в лице.

Силен акцент и плюс при новия Multivan е модулната междинна подпора, която може да бъде плъзгана и застопорявана по цялата дължина на интериора. При позиционирането и сред предните две седалки, тя извършва ролята на комфортно място за слагане на дребни предмети и чаши, а при изтеглянето и обратно може да бъде трансформирана в издигаща се във височина компактна, само че комфортна, масичка.

Подобно на интериора, новият Multivan предлага и богато многообразие във връзка с разновидностите си за задвижване. След като през март тази година от лекотоварното поделение на Volkswagen сложиха началото на пазарното лансиране и на дизеловата версия на модела, в наличното портфолио попада предложение на всеки усет и експлоатационно изискване.

Дизеловата версия на Multivan е оборудвана с двулитров TDI мотор с оптималната мощ от 150 конски сили и оптимален въртящ миг от 360 Нм. Подобно на всички останали модификации на модела, и тук елементът е смесен с чудесната 7-степенна роботизирана трансмисия DSG, а в оборудването са включени също по този начин система Car2X за ранно уведомяване при заплаха на пътя напред, спирачен помощник, система за уведомяване при несъзнателно овакантяване на пътното платно, круз надзор и други. Обобщаваща във връзка с равнището на сигурност, което предлага колата, е върховата оценка от пет звезди, която тя получи след извършени от Euro NCAP през май тази година краш проби и спомагателни тествания.

Благодарение на отличната като цяло аеродинамика на Multivan и резервоарът си с съдържимост от 58 литра, дизеловата версия на модела дава обещание независимост на придвижването, която може да доближи границата от 1000 километра.

По отношение на бензиновите разновидности на Multivan, наличните наличните модификации са две- 1.5 TSI със 136 конски сили и 2.0 TSI с 204 конски сили. Именно с втората имахме опция да се срещнем от близко и останахме мощно сюрпризирани от допустимият разход на гориво от малко под 8 литра на 100 километра.

Благодарение на по-високата позиция на седене, ergoComfort седалките и отличната композиция двигател- трансмисия, Multivan е чудесно решение за следващото фамилно пътешестване, бизнес начинание или просто за бягство от всекидневието.

Истинската софтуерна иновация при новата генерация Multivan обаче е пионерната за историята на модела зареждаема (PHEV) хибридна трансформация с оптималната мощ от 218 конски сили. Тази версия на Multivan потегля постоянно единствено в чист електрически режим (при съществуване на заряд в батерията) и е в положение да подсигурява ежедневна подвижност в този режим, до към 50 километра. При понижен заряд на интегрираната под пода батерия и/или при придвижване с високи скорости се задейства TSI бензинов турбоагрегат.

За спомагателният комфорт и общо преживяване на борда на Multivan, сериозен фактор също по този начин могат да бъдат панорамният стъклен таван (1.83 м2), аудиосистемата Harmon Kardon, седалките с затопляне, системата за косвено осветяване на интериора и други. Сред най-полезните спомагателни функционалности и улеснения са също по този начин наличните прожекционен head-up екран, скритият теглич, системата за безключов достъп до интериора и стартине/гасене на мотора с бутон, системата за видео наблюдаване към цялото транспортно средство и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР