От Лекарския съюз изразиха неудовлетворение от предвиденото увеличение в бюджета

...
От Лекарския съюз изразиха неудовлетворение от предвиденото увеличение в бюджета
Коментари Харесай

Лекарите недоволни от новия бюджет

От Лекарския съюз показаха незадоволство от плануваното нарастване в бюджет а за извънболнична помощ за следващата година и предвидиха банкрути на здравни заведения, съобщи Дарик.
 
Според лекари те са нужни най-малко още 23 млн. лева, 10, от които – за джипитата, с цел да бъдат действително задоволени потребностите на популацията.
 
Мнението си от съсловната организация споделят след проведен ексклузивен директорски съвет, на който е била разисквана бюджет ната рамка.

От съюза са безапелационни, че профилираната извънболнична помощ е извънредно подценена и има заплаха да генерира напрежение сред лекари и пациенти. Липсата на задоволителен финансов запас щяла да се отрази извънредно отрицателно и на достъпа на пациентите до опазване на здравето, допълват от съсловието.
 
Исканията на лекари те бяха за 2018 година да се дадат 23 млн. лева повече за джипита и 23,5 млн. лева повече за експертите в извънболнична помощ.От заложеното нарастване в парите за лечебните заведения, в размер на 150 млн. лева, обаче Лекарският съюз е задоволен, се акцентира в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР