От КТ Подкрепа настояват правителството да предприеме спешни мерки и

...
От КТ Подкрепа настояват правителството да предприеме спешни мерки и
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Кабинетът да предприеме мерки за запазване на производството на еленергия от лигнитни въглища


От КТ " Подкрепа " упорстват държавното управление да предприеме незабавни ограничения и дейности за опазване на производството на електрическа енергия от български лигнитни въглища. Това излиза наяве от позиция на Конфедеративния съвет на синдиката по отношение на " проблемите в промишлеността, енергетиката и климатичната политика ", представена от Българска телеграфна агенция.

От синдиката акцентират, че през декември следва провеждането на 24-та Конференция на страните по Рамковата спогодба на Обединените народи по изменение на климата в гр. Катовице, Полша. Конференцията има за задача да очертае пътя към обективен преход и основаване на почтени условия на труд и качествени работни места, в сходство с уговорките от Парижкото съглашение от 2015 година

По този мотив от КТ " Подкрепа " упорстват държавното управление да съобщи формалната позиция на страната с грижа за бъдещето на българската стопанска система и българските жители, учредена на действителна оценка на националните цели и използване на гъвкави финансови принадлежности за въвеждане на иновационни технологии в производството на сила от български изкопаеми горива, гарантиращо енергийната самостоятелност на България.

От синдиката подсетиха, че добиваните въглища се употребяват главно за произвеждане на сила, само че се употребяват и в други браншове на индустрията, както и за битово отопление.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР