От криминалната полиция съветват да се внимава за джебчии по

...
От криминалната полиция съветват да се внимава за джебчии по
Коментари Харесай

Криминалистите съветват: Внимавайте за джебчии по празниците

От престъпната полиция поучават да се внимава за джебчии по време на празниците.

Джебчиите употребяват оживлението по комерсиалните улици, в хипермаркетите и към пазарите. Сливат се с тълпата, възползват се от празничното въодушевление на хората и намалената им зоркост, пребъркват джобове и чанти. Не забравяйте, че джебчиите протягат ръка основно на портмонета в носени през рамо дамски чанти и външни джобове на облекла. Може да им се противопоставите с нерешителност и грижливо отношение към парите.

" При дълготрайно неявяване от вкъщи вземете ограничения да предпазите жилището и скъпите си движимости от незаконни похищения. Не съобщавайте на доста хора, че ще отсъствате по време на празниците. Предупредете и децата си да не вършат това. Не забравяйте да ревизирате дали всички порти и прозорци са затворени и електроуредите изключени, помолете съседи да наглеждат дома ви " - подсещат от полицията.

" За следващ път подсещаме на жителите на региона за риска от телефонни измами. Никога не давайте пари, поискани в телефонен диалог от хора, представящи се за полицейски чиновници. Полицията не търси финансово подпомагане от жители при осъществяване на интервенции за задържане на причинители на закононарушения.

Получите ли телефонно позвъняване с сходно искане неотложно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи " - поучават от полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР