От КРИБ изпратиха писмо до премиера акад. Николай Денков с

...
От КРИБ изпратиха писмо до премиера акад. Николай Денков с
Коментари Харесай

От КРИБ спешно пратиха писмо до премиера

От КРИБ изпратиха писмо до премиера акад. Николай Денков с молба за незабавна среща по отношение на въвеждане на най-малък спомагателен налог в България със законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане. " Напът сме да загубим главно конкурентно преимущество, а точно данъчното облагане. Благодарение на него имаме наличие на огромни интернационалните компании ".

Това съобщи Евгений Иванов, изпълнителен шеф на КРИБ. " Ние доста преди 12 извървяхме целия път и няколко пъти се опитахме да участваме в Комисията по финанси, където се разисква тематиката, по всевъзможен метод се пробваха да не ни дадат думата, само че в последна сметка ни чуха, макар че гласуването бе различен ден. Все още нямаме отговор от премиера ", добави той.

Оливие Маркет, президент на Американската комерсиална камара в България съобщи, че са работили доста, с цел да дадат техните оферти.

" Обезпокоени сме от повишението на данъчната основа. Има задоволително принадлежности в законодателството, които могат да се употребяват, с цел да може това въвеждане да бъде облекчено. Стратегическата цел на Американската комерсиална камара е да бъде усъвършенстван икономическият климат в страната. Една от мощните страни на България е данъчната основа. Данъчната система би трябвало да остане такава, каквато е, с цел да се запази това преимущество.То показва страната в една позитивна страна. България подхваща едно нападателно и изрично решение, даже повече от останалите страни в Европейски Съюз, и това предава един отрицателен сигнал към вложителите. Има два метода - увеличение на данъчната ставка и увеличение на икономическия напредък. Ние надълбоко имаме вяра, че вторият метод е по-устойчивият. Доста необикновена е тази обстановка за нас, обединяваме се и с другите търговски камари, с цел да бъдат чути нашите послания ", сподели Маркет.

Кирил Домусчиев, подуправител на КРИБ съобщи, че са създали всичко допустимо.

" КРИБ не е срещу 15% налог, само че е срещу, че ние ще сме единствената страна в Европейски Съюз, която няма да прави изключения. Бизнесът не бе чут, стигнахме до там да убеждаваме Бюджетната комисия. Имаме съществени терзания какво ще се случи през днешния ден при второто гласоподаване, настояванията на бизнеса са аргументирани. Искаме да се резервира капиталовата среда и бизнес климата. Ако нашите претенции не бъдат чути, ще забележим какво ще предприемем.

Бизнесът е този, който цялостни хазната, очевидно доста политици това не го схващат, а си мислят, че парите идват от някъде си и те би трябвало да ги харчат. Трябва да се основават условия, с цел да се прави бизнес - тогава ще пораства стопанската система, а с повдигането на налозите и взимането на заеми - ще тръгнем към гръцкия модел, който е неприятен образец. Ще забележим какви дейности ще предприемем ", сподели още той.

.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР