От Кремъл уверяват, че информацията за военните престъпления на руските

...
От Кремъл уверяват, че информацията за военните престъпления на руските
Коментари Харесай

Нова Буча: Путин нарече лъжа съобщенията за зверствата на руските войски в Изюм

От Кремъл твърдят, че информацията за военните закононарушения на съветските въоръжени сили в Изюм, Харковска област, осъществени от тях по време на окупацията на града, не дава отговор на истината. В понеделник, 19 септември, прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков направи съответното изказване, съобщава руската осведомителна организация РИА Новости.

Коментирайки изказването на президента на Украйна Володимир Зеленски за военните закононарушения на Руската федерация в североизточната част на Украйна, той сподели, че Киев развива „ същия сюжет като в Буча “.

„ Това е неистина. Това е неистина и, несъмнено, ние ще защитим истината в цялата тази история “, сподели представителят на президента на Руската федерация.

Освен това Песков реагира на изказвания на украинските управляващи за бъдещата деокупация на Крим и елементи от Донецка и Луганска области. Председателят на Кремъл назова окупираните от Русия територии на Донбас „ самостоятелни страни “, чиято сигурност се обезпечава от Руската федерация, като добави, че Крим „ е неразделна част “ от Русия.

" Всякакви искания към съветска територия ще получат отговарящ отговор ", сподели Песков.

Припомняме, че след освобождението на Изюм от Харковска област от съветските войски в града беше открит всеобщ гроб , в който бяха открити телата на повече от 400 души.

Президентът на Украйна Зеленски съобщи, че мисия на Организация на обединените нации ще бъде изпратена в Изюм, с цел да записва военните закононарушения на съветски бойци.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР