От края на септември са забранени продажбите на бензин по

...
От края на септември са забранени продажбите на бензин по
Коментари Харесай

Ким забрани продажбата на бензин с изключение на колите на ЦК

От края на септември са неразрешени продажбите на бензин по бензиностанциите в Северна Корея. Изключения са планувани за високопоставени дейци на Корейската трудова партия, държавното управление, въоръжените сили и специфичните служби, написа през днешния ден японският в. " Асахи ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според източници на вестника мярката цели да бъдат основани ресурси от гориво, откакто през септември Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ограничи износа на нефт и петролни артикули за КНДР. По този начин международната организация глоби Пхенян за нуклеарните му опити, с които режимът нарушава интернационалните забрани.

" Асахи " твърди, че на севернокорейските бензиностанции наливат гориво единствено в резервоарите на коли с номера, започващи с цифрите 727, каквито се издават единствено на висшата номенклатура. Засега няма данни по какъв начин се зарежда публичният превоз и колите на чужденците.

По-рано южнокорейската организация Йонхап заяви, че от началото на годината свободните цени на бензина в КНДР са скочили тройно. По данни на държавното управление в Сеул годишните потребности на комунистическия Север доближават 700 до 900 хиляди тона нефт и петролни артикули. Освен това страната непрекъснато поддържа стратегически запас от 1 милион тона за потребление при положение на война.

Според източници на Асахи Пхенян счита в този момент да го удвои.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР