От края на миналата седмица компанията Grayshift предлага програмата GrayKey,

...
От края на миналата седмица компанията Grayshift предлага програмата GrayKey,
Коментари Харесай

Вече всеки може да хакне iPhone, стига да даде $15000

От края на предходната седмица компанията Grayshift предлага програмата GrayKey, която може да хакне всеки iPhone, в това число и смарт телефоните с iOS 11.
Експертите продаващи този забавен програмен продукт, са разкрили в операционната система няколко сериозни уязвимости, с помощта на които без проблеми проникват в смарт телефоните на Apple.



Базовата версия на GrayKey коства $15 000 и дава 300 хаквания на iPhone, работещ под ръководството на iOS 11. Смартфонът би трябвало да е включен към интернет и би трябвало да се намира в ръцете на атакуващия. Но има и друга версия.



Ако се закупи усъвършенстваната версия на GrayKey, продавана за $30 000, броят хаквания на iPhone, предлаган от нея, е безграничен. Интересното е, че в мобилното устройство може да се проникне, без телефонът да има връзка с Глобалната мрежа. Експертите по осведомителна сигурност смятат, че GrayKey ще се окаже извънредно забавен за специфичните служби на Съединени американски щати и други страни.

Grayshift не оповестява никакви детайлности за своя софтуерен инструмент. Публикувана е единствено обща информация. Съобщава се, че GrayKey в автоматизиран режим с доста висока скорост сортира паролите, с цел да получи достъп до iPhone. Програмата работи и при заключен смарт телефон. Но не се знае дали тази информация не е подвеждаща.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР