От края на миналата година МВР отписва служебно превозно средство,

...
От края на миналата година МВР отписва служебно превозно средство,
Коментари Харесай

МВР напомня: Отписват служебно кола, ако новият собственик не я регистрира до 2 месеца

От края на предходната година Министерство на вътрешните работи отписва служебно транспортно средство, в случай че новият му притежател не го е записал на свое име в период от 2 месеца след закупуването му. Това подсетиха от вътрешното министерство по отношение на българските жители, застрашени от затвор в Гърция откакто продали камиони, с които са осъществявани противозаконни транспорти на мигранти от новите притежатели, без транспортните средства да са пререгистрирани. Според измененията в закона за първо такова нарушаване новият притежател на транспортното средство ще би трябвало да заплати и санкция от 200 лв..
Според измененията в Закона за придвижване по пътищата, когато човек си купи транспортно средство от друго лице, той би трябвало да го записва в „ Пътна полиция” в период от 1 месец след покупката. Ако не съблюдава този период, новият притежател предстои на санкция напомни вътрешният министър Валентин Радев:
„ Глобата е 200 лв., в случай че те заловен и не си го направил. А в случай че отново те заловен, автоматизирана дерегистрация “.
Автоматична дерегистрация обаче следва и в случай че новият притежател не записва транспортното средство в период от 2 месеца след придобиването му. Вътрешният министър се обърна към жителите, които са продавали транспортни средства по остарелия режим, който действаше преди края на предходната година.
„ Ако преди този момент е трансферирал и има подозрение, че този, който е купил, не е бил безкористен, да звънне в Министерство на вътрешните работи, ще ревизират информацията. Готови сме и това да създадем, с цел да спасим тези, които са добросъвестни. А тези, които са отговорни, ще си понесат наказванията “, добави министърът.
Според Валентин Радев настоящите законодателни промени ще предотвратят опциите за злоупотреби като случаите в Гърция. Преди малко повече от седмица стана ясно, че български жители са застрашени от затвор тъй като са продавали камиони, с които са осъществявани противозаконни транспорти на мигранти без новите притежатели да пререгистрират транспортните средства, съобщи Дарик.
От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че следва слагането на 140 пос терминала в постройките на Пътната полиция, на които жителите да заплащат санкции, вместо да превеждат парите по банков път и с такса. Във връзка с недоволствата на хора, че са платили актове за нарушавания, само че се водят длъжници, вътрешният министър изясни, че се търсят разновидности системата на Пътната полиция да регистрира незабавно банковите заплащания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР