От края на месец юли 2018 СТЕМО и Институтът по

...
От края на месец юли 2018 СТЕМО и Институтът по
Коментари Харесай

СTEMO и БАН разработват облачна система за интелигентно управление на акумулатори


 СTEMO и Българска академия на науките създават облачна система за интелигентно ръководство на батерии

От края на месец юли 2018 СТЕМО и Институтът по електрохимия и енергийни системи „ Академик Евгени Будевски “ към Българска академия на науките създават новаторска облачна система за интелигентно ръководство на батерии. Тя ще усъвършенства работния цикъл, заряда и разряда на акумулаторите, което ще докара до по-дългото им потребление, до по-рядката им замяна и ще увеличи енергийната им успеваемост. По този метод ще се понижи негативното им влияние върху околната среда, защото за тяхното произвеждане се употребяват нездравословни за природата субстанции.

Чрез IoT технология ще се събира информация за оперативните характерности на ръководените батерии, въз основа на които ще се дефинира и ползва най-благоприятен работен режим. Системата ще съставлява композиция от централизирана експертна система и профилирано съоръжение за мониторинг и ръководство на употребата. Експертната система ще бъде осъществена като централизиран програмен продукт, който ще обработва огромни размери исторически данни за експлоатационните параметри и ще дава услуги за разбор и установяване на най-хубавия работен режим за съответния батерия.

Основни действия по плана са свързани с осъществяване на проучвания, изпитвания, измервания, както и действия по основаване и тестване на прототипи в лабораторни условия, свързани с разработвана иновация; действия за придобиване на дълготрайни материалмни активи и дълготрайни нематериални активи, нужни за създаването, както и отбрана на интелектуална благосъстоятелност и визуализация на плана.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР