От края на лятото до момента в работата на парламента

...
От края на лятото до момента в работата на парламента
Коментари Харесай

Политологът Христо Панчугов: Политически шантажи и сделки белязват работата на този парламент

От края на лятото досега в работата на Народното събрание политологът Христо Панчугов вижда на първо място „ политически шантаж и намиране на политическата договорка “. Не бива да забравяме, че това е Народното събрание, който разпусна комисията за качество в законодателството, а това дефинира изцяло работата на това национално заседание, уточни той.
„ Изключително тъжното в тази сесия на Народното събрание е, че можем да намерим най-„ ярката “ част от неговата работа в това да се изкара мандата, което за жалост води след себе си доста отрицателни последствия. Това да се изкара мандата направи Народното събрание, а и държавното управление пленник на няколко доста характерни, доста частни и искрено популистки ползи. “, сподели още политологът пред БНР.

„ Качеството, политическата логичност, политическата визия, каквато и да е поредност в политиката се оказа по-скоро спънка за работата на този парламент, в сравнение с негова характерност. “

Вероятно това ще се окаже Народното събрание с най-вече върнати, отпаднали, изменени законопроекти, добави преподавателят. „ Ще следим повече от същото до края на този парламент. “

Тлеещото неодобрение в обществото би могло да се изрази и в по-странни, екзотични и радикални други възможности на парламентарните избори, счита той.

„ Това, което се случи лятото, не е изчезнало. То не можа да откри своето политическо посланичество. За страдание. За следващ път всички, ангажирани с митингите, се оказаха в обстановка, в която да не могат да се нареждат като политическа опция, която да се употребява с доверие. Недоверието не е изчезнало. Въпросите, които бяха задавани лятото, не са получили своя отговор и българските жители не се усещат задоволени “, разяснява политологът.

Без явен проект и с промени в последния миг може да се стигне до безпорядък и неприемане на изборните резултати от българските жители, счита Панчугов. „ Разбирам изкушението всеки да си прави частната политическа сметка по кое време ще му е комфортно да организира изборите. Най-важното е в действителност дата, към която ЦИК и ангажираните с това институции да могат да основат проект. “

Политологът акцентира, че е належащо време за основаване на доверие в българското общество във връзка с процедурата на парламентарните избори.

„ Каквито и изключителни ограничения да бъдат въведени във връзка с изборите и свързани с пандемията, българското общество би трябвало да има време да ги одобри. “

Имайки поради равнищата на доверие на българските жители в българските пощи, въвеждането на гласоподаване по пощите е гаранция за политическо крушение, посочи още Христо Панчугов.

Според него институциите сега са в цялостен нокаут и всяка евентуална дребна рецесия може да провокира последствия, които в този момент даже не можем да си представим, сподели още Панчугов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР