От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърдиха цените

...
От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърдиха цените
Коментари Харесай

КЕВР потвърди предложението на Булгаргаз за цената на газа за февруари 2022 г.

От Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърдиха цените на природния газ за месец февруари 2022 година - 109,88 лева./MWh, оповестиха от енергийния регулатор.

Малко по-рано, също на 01 февруари 2022 година, от "Булгаргаз " ЕАД предложиха същата цена от 109,88 лева за мегаватчас на природния газ за февруари, с включени последно декларирани количества от клиенти и отчетни стойности на ценообразуващите съставни елементи към 31 януари.

За предходния месец януари одобрената от регулатора цена беше 133,41 лева./MWh.

На откритото съвещание на 26 януари 2022 година от "Булгаргаз " ЕАД обявиха, че за българските консуматори - газоразпределителни сдружения, топлофикациите и промишлеността остават всички изгоди от по-ниските цени на доставяния природен газ от Азербайджан и количествата, добивани от газовото вместилище в Чирен.

Според данни на сдружението от началото на 2021 година до януари 2022 година тези ценови изгоди за потребителите са в общ размер от над 1 милиард лв..

При определянето на предстоящите доставни цени по отношение на образуването на цената на вход на газопреносни мрежи, според член 17, алинея 3 от НРЦПГ са регистрирани общото количество природен газ, планувано за доставка през месец февруари 2022 година и относителния дял на количествата за социална доставка на природен газ, програмата за освобождение на природен газ, както и по двустранните контракти.

Миналата седмица бе заменен Управителният съвет на държавната компания "Булгаргаз ". Като мотив от Министерство на енергетиката показаха дейности и бездействия на ръководещите сдружението, които не са в публичен интерес. Министър Александър Николов даже загатна за работи в полза на частни бизнес субекти, а министър председателят Кирил Петков съобщи даже през вчерашния ден, че чака до дни да бъдат повдигнати и обвинявания.

По-рано през днешния ден двама от членовете на Комисията по енергийно и водно контролиране се разделиха с постовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР