От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) искат спешно

...
От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) искат спешно
Коментари Харесай

КЕВР иска спешно отговори какво се прави за газа през зимата

От Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) желаят незабавно информация от " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз " и " Газов хъб балкан " за ограниченията, които подхващат за обезпечаване на природния газ. Данните са нужни на регулатора, с цел да утвърдят цената при минимални разноски, в това число и за месец август.

Настояването за тази информация бе решено на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране. От регулатори желаят да знаят за ограниченията, които подхващат за попречване на рецесия с доставките на газ през зимния интервал.
 Европейска комисия ще ни споделя какъв брой да пускаме климатика и парното
Европейска комисия ще ни споделя какъв брой да пускаме климатика и парното

Икономиката на Европа последователно става военна

Срокът за даване на инфромация е до 27 юли 2022 година, както и с оглед идното административно произвеждане за одобряване на цена на природния газ за август 2022 година

С оглед гарантиране сигурността на доставките и съблюдаване правилото на бистрота, Комисията задължи Обществения снабдител " Булгаргаз " ЕАД да разгласява информация за нужните и неосигурени месечни количества природен газ , както и нужните потенциали през трансгранични уреди за транспорт до българския пазар за покриване на потреблението за интервала на идващите 12 месеца.

По този метод всички пазарни участници ще имат нужната информация и задоволително време, с цел да дават най-хубавите си предложения към " Булгаргаз " ЕАД.

Общественият снабдител би трябвало да по д държа тази информация настояща на своята интернет страница и на осведомителната платформа на Газов Хъб " Балкан " ЕАД, пишат от КЕВР.

" Булгартрансгаз " ЕАД, в качеството си на Оператор на оборудване за предпазване на природен газ, би трябвало да даде информация за подхванати от оператора ограничения в случаите на запазен и необработен потенциал от ползватели , както и за равнището на запълване на подземното газово вместилище " Чирен ".

От газовата борса " Газов Хъб Балкан " ЕАД се изисква да изпрати на регулатора информация за количествата природен газ , които Общественият снабдител е продал на всички извършени досега на платформата търгове по Програмата за освобождение на количества.

С днешното решение Комисията изисква " Булгаргаз " ЕАД да даде и спомагателна информация по отношение на осъществяването на настоящия контракт за доставка с " Газпром износ ", както и дали сдружението е подхванало дейности за претендиране на неустойки за едностранно прекратените доставки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР