От Кларк Миндок(Ройтерс) – Върховният съд на САЩ в понеделник

...
От Кларк Миндок(Ройтерс) – Върховният съд на САЩ в понеделник
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отказва да изслуша жалбата на Exxon и Koch Industries по дело за климата

От Кларк Миндок

(Ройтерс) – Върховният съд на Съединени американски щати в понеделник отхвърли да изслуша оферта на огромни компании за изкопаеми горива и индустриална комерсиална група да реалокира дело, заведено от Минесота, обвиняващо ги във утежняване на изменението на климата, от щатския съд във федералния съд, обичаното място на енергийната промишленост.

Exxon Mobil Corp, Koch Industries и American Petroleum Institute изиска от съдиите да преразгледат решение от март на основания в Сейнт Луис 8-ми областен апелативен съд на Съединени американски щати. Съдът откри, че делото на Минесота, обвиняващо енергийната промишленост, че се занимава с десетилетия излъган маркетинг, с цел да подкопае науката за климата и разбирането на обществото за заплахите от изгарянето на изкопаеми горива, принадлежи на щатския съд, където в началото е било заведено.

Миналата година съдиите отхвърлиха да прегледат няколко сходни обжалвания, като на процедура изпратиха каузи, заведени в Калифорния, Колорадо, Роуд Айлънд, Хавай, Мериленд и различен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР