От китайското Министерство на обществената сигурност заявиха вчера, че от

...
От китайското Министерство на обществената сигурност заявиха вчера, че от
Коментари Харесай

Китайската полиция е блокирала 1 100 потребители на социалните медии

От китайското Министерство на публичната сигурност обявиха през вчерашния ден, че от началото на годината са закрили 31 уеб страницата и блокирали 1 100 консуматори на обществените медии, за които се съмняват, че се занимават с провокативни действия или изнудване, предава bulgarian.cri.cn.
Полицията се е справил и са 28 случая, свързани с противозаконни действия на платени интернет тролове или особено наети, с цел да разгласяват погрешна информация онлайн. Освен това след серия интервенции са задържани 67 обвинени, обявиха от Министерството, добавяйки, че над 80 предприятия и организации са били изнудвани.
В изказването си Министерството упреква обвинените в изнудване, машинация, противозаконни действия, които са основали неприятности, клюки и посягане върху персоналната информация.
Някои обвинени, употребявайки обществени платформи като Сина Уейбо и Уичат, както и създавайки интернет страници в чужбина, са организирали огромни интервенции по платено издание или заличаване на изявления и други действия, оповестяват от Министерството. Полицията е открила, че някои оператори на обществени медии даже са измислили обвинявания срещи организации и лица, разгласили са отрицателна информация за тях и са поискали откуп, с цел да я изтрият.
От Министерството обявиха, че част от арестуваните са в пандиза, до момента в който други са трансферирани за следствие към правосъдните органи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР