От казармата знам, че достойните офицери в българската армия не

...
От казармата знам, че достойните офицери в българската армия не
Коментари Харесай

Карбовски пита: Фуражки, защо мълчите за С-300?

От казармата знам, че достойните офицери в българската войска не са малко. За боен, за кокарда и фуражка се желае специфична човешка конфигурация. Не всеки я има.
Но през днешния ден фуражките мълчат. Мълчат като… Няма да използвам армейски изрази, а ми се желае. Така разяснява обстановката с рекетните комплекси С-300 някогашният тв водещ Мартин Карбовски.

Защото фуражките мълчат, до момента в който има ужасно доста въпроси към армията, въоръжаването й, разоръжаването си, покупко-продажбите и помощта за Украйна.
Питам като артилерист - какво значи “дефектна ракета ”? 

Ракетата е дефектна, когато не може да излети. Колко пуска сте пробвали на дефектните ракети? Или са чукнати - като Москвич от соца. И в този момент украинците ше ги китосат и ще ги шитнат на арабите?

Фуражките се крият зад военната загадка - откакто дадем “дефектните ракети ” - за нас остават ли “здрави ракети ”? Или за нас остават кривите ракети, а работещите отпътуват за фронта?

Фуражките мълчат на тематика милиарди долари за новите амеркански БТР-и. Каракачанов сподели няколко пъти, че може да се купят по-добри и по-евтини страйкъри, елементи от които могат да се произведат у нас. 

Фуражките мълчат, за самолетите и техните чертежи. Фуражките мълчат и се крият зад военната загадка. Фуражките мълчат за новата политизация на армията. Фуражките мълчат за наши понтони и друга техника, снимана на румънската граница.
Фуражките мълчат за новия команден център на НАТО във Варна. Мълчат, като че ли са Варшавски контракт, а тях ги чака дисцип като трудоваци, откраднали кокошка.

Някой ден ще разберем някои неща. Примерно кой боен наряза стотици функциониращи български самолети, след които към този момент през днешния ден приказваме за непозната въздушна защита. Тогава фуражките отново мълчаха. 

Но някой ден ще се разбере всичко.

А фуражките би трябвало да излъчат един заслужен офицер, който да каже какво става - тъй като нещо става и всички го разбираме.

Става национално изменничество.  Или кокардата ви пречи да го видите? Или заплатите? 

Според мен българското офицерство е мъртво. Иначе нямаше да е толкоз безшумно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР