От Капачки за бъдеще дарениха транспортен кувиъоз на неонатологичното отделение

...
От Капачки за бъдеще дарениха транспортен кувиъоз на неонатологичното отделение
Коментари Харесай

Капачки за бъдеще дариха транспортен кувьоз на болницата в Кюстендил

От Капачки за бъдеще дарениха транспортен кувиъоз на неонатологичното поделение в болничното заведение в Кюстендил.Дарението направи Лъчезар Радков в наличието на доктор Светлана Ризова шеф на неонаталогичното поделение в болничното заведение в Кюстендил и доктор Александър Величков шеф на МБАЛ.



„ Дарението, което вършим в Кюстендил -транспортен кувьоз е за недоносени бебета които имат потребност от профилирана здравна, грижа за превозването до София където по-подходяща инсталация и на по-високо равнище неонаталогия. В Кюстендил има страхотни лекари,с които сме в добра връзка и те утвърдиха този транспортен кувьоз. Това е 23-ят по ред транспортен кувьоз, който даряваме в град. Помогнали сме на още 14 лечебни заведения с здравна апартура, дарили сме 4 неонаталогични коли за спешна помощ на четири места в страната.Преди месец в Кюстендил направихме подаяние, с което осигурихме първия, автоматизиран, дефибрилатор на стадиона.Хората там са подготвени по какъв начин той да бъде употребен. “каза създателят на „ Капачки за бъдеще “ Лъчезар Радков.



Той уточни, че хората от Клуб за бъдеще -Кюстендил са едни от най-сериозните и дейни в страната, никой не е направил толкоз акции за подобен къс интервал от време в това число кръводаряване,събиране на капачки и акции с деца.



Директорът на болничното заведение в Кюстендил доктор Александър Величков благодари на донорите,направили нещо доста значимо за най-малките пациенти, тъй като транспортният кувьоз е значим за бебетата в сериозно положение, които би трябвало бъдат превозени.



„ Дарението е доста значимо,защото обезпечава удобен превоз.Новородените са със характерни потребности при тяхното превозване,за да бъдат закарани в устойчиво положение.Имаме стационарни кувьози от висок клас. Новото подаяние е на 100% належащо, то е оборудвано с О2 и датчици за мокрота. От началото на 2023 са родени към 90 бебета “каза доктор Светлана Ризова шеф на неонаталогичното поделение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР