Заплахи за разследване на правоприлагащите органи в Джорджия, след като голямото жури на Тръмп разпозна онлайн

...
От Канишка Сингх(Ройтерс) - Служители на правоприлагащите органи разследваха заплахи,
Коментари Харесай

От Канишка Сингх

(Ройтерс) - Служители на правоприлагащите органи разследваха заплахи, свързани с разследването за намеса в изборите на бившия президент Доналд Тръмп в Джорджия , след като имената и адресите на членовете на голямото жури бяха споделени онлайн, каза офисът на местния шериф.

„Нашите следователи работят в тясно сътрудничество с местните, щатските и федералните правоприлагащи органи, за да проследят произхода на заплахите в окръг Фултън и други юрисдикции", се казва в изявление на шерифа на окръг Фултън в четвъртък.

Окръг Фултън включва Атланта, най-големият град в Джорджия и столица на щата.

Тръмп беше ударен с широкообхватен четвърти набор от наказателни обвинения в понеделник, когато голямото жури на Джорджия издаде обвинителен акт, обвиняващ него и други в опити да отменят загубата му на изборите през 2020 г. от демократа Джо Байдън.

По-рано този месец, след обвинителен акт от Специалният прокурор на САЩ Джак Смит по повод усилията му да отмени поражението си на изборите, Тръмп избухна в своя социален медиен сайт Truth, казвайки: „АКО ВИЕ ТРЪГНЕТЕ СЛЕД МЕН, АЗ ИДВАМ СЛЕД ТЕБ!“

The 98 Обвинителният акт в Грузия изброява 19 обвиняеми и общо 41 обвинения. Повтаряйки критиките си към другите разследвания, срещу които е изправен, Тръмп нарече обвинителния акт политически „лов на вещици“. на голямото жури на окръг Фултън бяха споделени онлайн и бяха отправени заплахи срещу съдебните заседатели след обвинението на Тръмп.

„Ние приемаме този въпрос много сериозно и се координираме с нашите партньори от правоприлагащите органи, за да реагираме бързо на всяка правдоподобна заплаха и за да се гарантира безопасността на онези лица, които са изпълнили своя граждански дълг", казаха от местния шериф.

Обвинителен акт в Джорджия, който е достъпен като публичен архив, включва имената на главните съдебни заседатели, но не и техните адреси или всякаква друга лична информация.

Жена от Тексас беше обвинена по-рано този месец, че е заплашила федералния съдия, наблюдаващ отделното наказателно дело на Тръмп във Вашингтон, в което той е обвинен в опит да отмени резултатите от изборите през 2020 г.< /p>

(Репортаж от Канишка Сингх във Вашингтон; Редактиране от Чизу Номияма и Джонатан Оатис)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР