От камерата до новия екшън бутон Емил Василев преди 8

...
От камерата до новия екшън бутон Емил Василев преди 8
Коментари Харесай

Топ 7 на най-добрите нови функции в серията iPhone 15

От камерата до новия екшън бутон

Емил Василев преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 12:46 | 12.09.2023

Военноморските сили на Съединени американски щати създават напълно нов вид трансформиращ се хиперзвуков мотор

ТелефониДаниел Десподов - 13:32 | 11.09.2023

Според мениджмънта на компанията смарт телефонът Redmi Note 13 Pro+ няма да има конкуренция в мобилната снимка

ТелефониДаниел Маринов - 21:56 | 12.09.2023

Ето каква в последна сметка е разликата сред сериите iPhone 15 Pro и iPhone 15

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Четири от най-вълнуващите смарт телефони на 2023 година към този момент са факт – Apple показа iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

По-долу ще откриете седемте най-хубави нови функционалности на iPhone 15 – в доста случаи това са неща, за които Apple към този момент е рекламирала и във всички случаи те се подреждат измежду главните аргументи да обмислите да вземете телефон от серията iPhone 15.

1. iPhone най-сетне има перископна камера

Производителите на смарт телефони, с изключение на Samsung постепенно възприемат перископните камери, които съставляват тип дизайн на обектива, допускащ оптично нарастване на по-голямо разстояние, в сравнение с типичната телефото камера.

По този метод, до момента в който Samsung предлага 10x оптично нарастване в своите смарт телефони Galaxy Ultra от няколко генерации, Apple се придържа към 3x, т.е., до момента.

Въпреки, че към момента не може да се съпоставя с 10-кратното оптично нарастване на Samsung, iPhone 15 Pro Max има най-малко камера с 5-кратно оптично нарастване, което ви разрешава да приближавате доста повече от 3-кратното нарастване на неговия предходник.

Това ще бъде идеално за правене на фотоси на животни, високи елементи на здания и други неща, до които не можете елементарно да се доближите.

2. USB-C вместо Lightning

Може би най-очакваната смяна в серията iPhone 15 беше прекосяването към USB-C. Европейският съюз е постановил, че производителите на електроника би трябвало да създадат тази смяна до 2024 година, само че макар че това може да не е бил избор на Apple, USB-C е най-хубавата нова функционалност и се показва от компанията като иновация.

Това прекосяване значи, че ще можете да употребявате еднакъв кабел за множеството неща, защото по-голямата част от другите джаджи, захранвани с акумулатори употребяват USB-C – както и последните iPad-и и MacBoo-ци.

USB-C също по този начин евентуално разрешава доста по-високи скорости на транспорт на данни, макар че единствено iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max се възползват от това с поддръжка на 10Gbps скорости.

3. И четирите модела получават Dynamic Island

Вероятно водещата функционалност в серията iPhone 14 беше динамичният остров, който размени неведнъж оспорваният „ ноч “ с нещо в действителност потребно и друго, само че в началото тази функционалност беше извънредна за смарт телефоните 14 Pro и 14 Pro Max.

Сега обаче всеки модел iPhone 15 разполага с Dynamic Island, тъй че не е нужно да купувате iPhone 15 Pro или iPhone 15 Pro Max, с цел да получите това вълнуващо усъвършенстване.

4. „ Екшън “ бутонът

Една от функционалностите, които са извънредни за моделите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max е „ екшън “ бутонът, който се намира на мястото, където преди този момент се намираше превключвателят за изключване на звука.

Ако желаете просто да заглушавате и изключвате звука на телефона както при предходния комутатор, с този бутон можете да извършите това, само че също по този начин той може да се персонализира, тъй че можете да го настроите да задейства голям брой други функционалности, като включване и изключване на фенерчето или пускане на камерата.

Това е доста по-полезна функционалност от добре познатия комутатор за изключване на звука и е от нещата, за които ще се чудите за какво не са били добавени преди години и за какво в общоприетите модели го няма.

5. Голям ъпгрейд в камерата за iPhone 15 и iPhone 15 Plus

Въпреки, че главният ъпгрейд на камерата за серията iPhone 15 евентуално е перископната камера на iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 и iPhone 15 Plus също получиха огромен ъпгрейд, като те към този момент разполага с 48MP главен датчик, който размени 12MP датчик на техните прародители.

Той е в положение да прави фотоси с доста по-висока резолюция от камерата на iPhone 14 и iPhone 14 Plus. Apple твърди, че фотосите, направени с тези нови смарт телефони би трябвало да са по-добри в съвсем всички сюжети, в това число за портретен режим и в условия на слаба светлина.

6. Телефотокамера без телеобектив

48-мегапикселовата камера на iPhone 15 и iPhone 15 Plus освен е усъвършенствана във връзка с мегапикселите, само че също по този начин служи и като телефото камера, защото може да прави фотоси с оптично качество и 2-кратно нарастване при 12 МР.

Това значи, че за първи път в iPhone, който не е Pro имате три задни камери, в това число телефото. Разбира се, механически това към момента са единствено два обектива, само че това доста покачва гъвкавостта на камерата на iPhone 15.

7. Свръхмощен нов чипсет в iPhone 15 Pro и 15 Pro Max

Докато iPhone 15 и iPhone 15 Plus са наследили A16 Bionic от линията iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max се зареждат от нещо ново.

Наречен A17 Pro, това е най-новият чипсет на Apple за смарт телефони и обезпечава до 10% по-висока продуктивност на процесора, предлага 20% по-бърз графичен процесор и даже има опция за хардуерно ускорено трасиране на лъчи, което би трябвало да обезпечи впечатляваща графика в бъдещите игри за iOS, а продуктивността на Neural Engine, който ръководи интелигентните функционалности на iPhone е удвоена.

Някои от тези числа са по-впечатляващи от други, само че една година след стартирането на пазара A16 Bionic към момента елементарно съперничи на най-хубавите чипсети в телефоните с Android, тъй че A17 Pro би трябвало да е същински звяр.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР