От къде работят и каква е заплатата на дигиталните номади?Свобода,

...
От къде работят и каква е заплатата на дигиталните номади?Свобода,
Коментари Харесай

От къде работят и каква е заплатата на дигиталните номади?


От къде работят и каква е заплатата на цифровите номади?

Свобода, опция за пътешествия в комбиниране с работа – това са характерностите, които вършат цифровите номади все по-популярни.

Тези съвременни чиновници нормално работят от разстояние, употребявайки технологиите и интернет, с цел да поддържат връзка с работодателите си или да ръководят личен бизнес.

Платформата за жилища Flatio разгласява изследване, представено от Euronews,

с цел да дефинира кои са преимуществата и минусите на този метод на живот, написа еconomic.bg
Компанията интервюира 1200 цифрови номади от разнообразни възрасти,
полове и националности за техните разочарования, мотивации и обичани дестинации за работа и персонален живот.
От коя народност са цифрови номади?
Докладът на Flatio дава информация за демографските характерности на цифровите номади. Най-голям брой от тях са от Съединени американски щати (37%), следвани от Англия (12%) и Германия (5%).

Близо половината от цифровите номади са на възраст сред 30 и 39-годишни, а към 23% са сред 18 и 29-годишни. Половете са съвсем отмерено разпределени – 55% от тях са мъже, а 44% – дами.
Как цифровите номади избират своята последваща дестинация?
Докладът разкрива, че най-важният фактор при избора на нова дестинация за цифровите номади е стандарта на живот – съвсем половината от интервюираните поставят този фактор преди всичко.

Други аспекти, които са значими за тях, са количество слънчева светлина през годината, сигурност, качеството на безжичния интернет и достъпът до здравни услуги.

Португалия  се оказва най-предпочитаната дестинация, следвана от Т айланд, Испания и Аржентина .

Според интервюираните,  Испания  е дестинацията, която с най-голямо неспокойствие чакат да посетят, изпреварвайки  Бразилия, Мадейра  и  Шри Ланка .
Какви специалности упражняват цифровите номади?
Докладът на Flatio открива, че малко повече от една трета от цифровите номади са самоосигуряващи се лица, малко под една трета са наети на цялостен работен ден, а към 13% са бизнесмени или бизнес притежатели.

Най-често те работят в сферите на IT, медии, реклама, връзки с обществеността и маркетинг, следвани от предприемачество и секторите изкуство, просвета и развлечения.
Колко печелят месечно, цифровите номади?
Малко повече от 25% от интервюираните споделят, че би трябвало да печелят сред 3000 и 3900 евро на месец, с цел да си разрешат да бъдат цифрови номади. Около 20% избират диапазона от 2000 до 2900 евро, а 18% считат, че се изискват 4000 – 4900 евро за този метод на живот.

66% от интервюираните споделят, че заплащат налози в родната си страна, 19.4% в друга страна. Докладът на Flatio открива, че цифровите номади дефинират намирането на жилище като най-трудната част от метода им на живот.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР