От жителите на Пекин ще се изисква да представят доказателство ...

От жителите на Пекин ще се изисква да представят доказателство

Китай налага първата задължителна ваксина

От жителите на Пекин ще се изисква да показват доказателство за имунизация, с цел да влязат в някои публични места, считано от идната седмица. Това е първият път, когато Китай постанова условие за имунизация, до момента в който управляващите се пробват да потушат последната зараза и се надяват да усилят броя на имунизираните хора на възраст над 60 години. Столицата оповестява единствено за четири локални случая на коронавирус в сряда.

Но в Хонконг чиновниците предизвестяват, че последната зараза на вируса в града се утежнява. Броят на заболелите от коронавирус в лечебните заведения на Хонконг се е удвоил през последните седмици, като записаните нови случаи дневно са две хиляди. Според болничните управляващи продължаващото повишаване на броя на пациентите може да принуди лечебните заведения да прекратят главните медицински грижи. Новият водач на Хонконг Джон Лий съобщи, че градът не може да, изтъквам, „ да лежи по тил “ в борбата си с коронавирус.

Китай порица Съединените щати за това, че упорстват съдружниците им да спрат да продават технологии за произвеждане на чипове. Китайският външен министър упрекна Вашингтон в, изтъквам, „ софтуерен тероризъм “. Това стана откакто Блумбърг заяви за напъните да се лимитират продажбите на съоръжение за Пекин. Източници настояват, че Съединените щати лобират пред Холандия и Япония да спрат доставките на основни технологии за китайските производители на чипове.

Сега към Филипините, където тази година може да се означи по-бавен ритъм на напредък, защото новата администрация на Маркос е изправена пред голям брой провокации. Министърът на финансите Бенджамин Диокно предвижда растеж на Брутният вътрешен продукт за цялата година от 6.5% до 7.5%, което е по-ниско от предходните 7% до 8 %. Икономиката се бори с ускоряващата се инфлация и рекорден дълг при започване на шестгодишния мандат на президента Фердинанд Маркос - младши.

Това бе взор към първите заглавия.

Източник: bloombergtv.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg